fbpx

Mladen Brestovac: Sad ću vidjeti koliko vrijedim!

Mladen Brestovac – The Scorpion Sting

Jedan od najboljih hrvatskih kickboxing teškaša, Mladen Brestovac, potpisao je krajem prošle godine za organizaciju koja već dugi period predstavlja sam vrh tog sporta – Glory.

Mladen Brestovac

U ekskluzivnom razgovoru za čitatelje portala Scena.hr otkrio je kako se priprema za predstojeće borbe te koliko mu znači taj veliki korak u karijeri.

Scena: Koji su vam planovi u 2014. godini?
Planovi za 2014. godinu su nadam se uspješni nastupi za organizaciju ‘Glory’ i možda pokoji također uspješan nastup za organizaciju FFC. Uz to naravno još je veći plan i očekivanje za ovu godinu da ne dobijem neku težu ozljedu ili nokaut koji bi me mogao izbaciti iz plana treninga i natjecanja.

Scena: Možete li na reći nešto više o potpisivanju za Glory?
Glory je trenutno najbolja svjetska organizacija za kicboxing i cilj je svakog borca doći u nju te nastupati na njezinim turnirima. Zahvaljujući mojim dobrim nastupima tokom godine, a najviše zaslugom mog menadžera Orsata Zovka uspio sam potpisati i ja za Glory te tako se pridružiti Mirku Filipoviću i Igoru Jurkoviću koji su u toj organizaciji potpisnici prije mene. Očekuje me teška konkurencija jer u Gloriyu nema slabih protivnika iako moram reći da mi je i drago zbog toga jer želim vidjeti na čemu sam tj. koliko vrijedim.

Scena: Tko vam je uzor u vašoj karijeri?
Teško je odabrati jednog uzora jer sam se ugledao na nekoliko boraca dok sam bio klinac i započinjao sa svojom karijerom ali sigurno bih tu izdvojio neke dobro poznate borce poput Petera Aertsa, Mirka Filipovića i Ernesta Hoosta koji su me oduševljavali kao klinca sa svojim borbama.

Scena: Što mislite o našoj kickboks sceni?
Naš kickboks doživljava nevjerojatan boom u Hrvatskoj. Imamo vrhunske borce u svim kategorijama, a sve mi se čini da još i stižu nove i bolje generacije. Mislim da je tome najviše zaslužno organiziranje velikih priredbi u Hrvatskoj poput Glorya, K-1 i FFC-a te naravno TV prijenosa istih. To je odlično za razvoj sporta koji je do prije nekoliko godina bio velika nepoznanica za veliki dio populacije.

Scena: Koliko često trenirate i gdje?
Treniram dva puta dnevno više manje svaki dan. Treninge odrađujem u svom klubu ‘Spartan Gym‘ u Varšavskoj ulici te u dvorani Mirka Filipovića i dvorani Zagreb gym na Savici u vlasništvu mog prijatelja Srđana Špirka.

Mladen Brestovac

Scena: Mislite li da je kickboks pao u drugi plan iza MMA u zadnje vrijeme kako kod nas tako i na svjetskoj sceni?
Mislim da je MMA također jedan sport koji je tek u razvoju kod nas i još nije dosegao svoj vrhunac ali polako ide prema njemu. Vjerujem da je zbog svoje brutalnosti i širine u vještinama kojima se možete služiti baveći se njime polako ali sigurno izgurao druge borilačke sportove poput kickboksa i boksa. Sve veći broj mladih, kako dečki tako i cure žele trenirati MMA te možda jednog dana se i okušati natjecateljski u njemu. Svejedno moram priznati da mi je i zbog toga drago jer veliki broj tih MMA boraca/kinja trenira i kickboks i boks te na taj način također pomažu i tim sportovima. Mislim da na našoj borilačkoj sceni ima prostora za oba sporta.

Scena: Kako se pripremate i dostižete formu prije borbe?
Za dobru formu moraš imati zdravo i spremno tijelo ali što je još važnije,  imati psihičku spremnost za borbu i pripreme koje prethode. Za zdravo i spremno tijelo zaslužne su pametno isplanirane pripreme, a za drugo rekao bih to jednim dijelom dolazi samo po sebi jer voliš taj sport i uživaš u njemu. Svakom borcu ponekada dođe do zasićenja bilo da gubi ili pobjeđuje, zato i možemo čuti da borci često uzimaju pauze ili na kratko prekidaju karijere. Sve u svemu ukoliko znaš koliko voliš taj sport i želiš napraviti neke rezultate u njemu, brzo ćeš se vratiti.

Scena: Imate li porok?
Ne bih se usudio nazvati to porokom, ali uživam u nezdravoj hrani možda ponekad i previše pa me to ponekad košta, estetski gledano.

Scena: Osvojili ste prestižnu titulu najboljeg kickboks borca. Jeste li to očekivali?
Imao sam dobar niz rezultata u 2013. godini, čak pet pobjeda iz pet mečeva tako da mogu reći da i jesam očekivao iako se nisam opterećivao time jer kao što sam i rekao, premala smo mi još nacija u ovom sportu da bi to imalo veliku težinu ali sigurno je dobar vjetar u leđa za nastaviti dalje.

Scena: Koga bi voljeli vidjeti u ringu sebi na drugoj strani?
Nisam baš ljubitelj tih nekih prozivanja kao koga bi htio pretući sljedećeg i slično, tako da moram reći da bih volio vidjeti bilo koga mi organizatori daju za sljedećeg borca.

Foto: Privatni album Mladen Brestovac