fbpx

Mladen Brestovac: Sad ću vidjeti koliko vrijedim!

The Scorpion Sting….

Mladen BrestovacJedan od najboljih hrvatskih kickboxing teškaša, Mladen Brestovac, potpisao je krajem prošle godine za organizaciju koja već dugi period predstavlja sam vrh tog sporta – Glory. U ekskluzivnom razgovoru za čitatelje portala Scena.hr otkrio je kako se priprema za predstojeće borbe te koliko mu znači taj veliki korak u karijeri.

Scena: Koji su vam planovi u 2014. godini?
Planovi za 2014. godinu su nadam se uspješni nastupi za organizaciju ‘Glory’ i možda pokoji također uspješan nastup za organizaciju FFC. Uz to naravno još je veći plan i očekivanje za ovu godinu da ne dobijem neku težu ozljedu ili nokaut koji bi me mogao izbaciti iz plana treninga i natjecanja.

Scena: Možete li na reći nešto više o potpisivanju za Glory?
Glory je trenutno najbolja svjetska organizacija za kicboxing i cilj je svakog borca doći u nju te nastupati na njezinim turnirima. Zahvaljujući mojim dobrim nastupima tokom godine, a najviše zaslugom mog menadžera Orsata Zovka uspio sam potpisati i ja za Glory te tako se pridružiti Mirku Filipoviću i Igoru Jurkoviću koji su u toj organizaciji potpisnici prije mene. Očekuje me teška konkurencija jer u Gloriyu nema slabih protivnika iako moram reći da mi je i drago zbog toga jer želim vidjeti na čemu sam tj. koliko vrijedim.

Scena: Tko vam je uzor u vašoj karijeri?
Teško je odabrati jednog uzora jer sam se ugledao na nekoliko boraca dok sam bio klinac i započinjao sa svojom karijerom ali sigurno bih tu izdvojio neke dobro poznate borce poput Petera Aertsa, Mirka Filipovića i Ernesta Hoosta koji su me oduševljavali kao klinca sa svojim borbama.

Scena: Što mislite o našoj kickboks sceni?
Naš kickboks doživljava nevjerojatan boom u Hrvatskoj. Imamo vrhunske borce u svim kategorijama, a sve mi se čini da još i stižu nove i bolje generacije. Mislim da je tome najviše zaslužno organiziranje velikih priredbi u Hrvatskoj poput Glorya, K-1 i FFC-a te naravno TV prijenosa istih. To je odlično za razvoj sporta koji je do prije nekoliko godina bio velika nepoznanica za veliki dio populacije.

Scena: Koliko često trenirate i gdje?
Treniram dva puta dnevno više manje svaki dan. Treninge odrađujem u svom klubu ‘Spartan Gym‘ u Varšavskoj ulici te u dvorani Mirka Filipovića i dvorani Zagreb gym na Savici u vlasništvu mog prijatelja Srđana Špirka.

Mladen BrestovacScena: Mislite li da je kickboks pao u drugi plan iza MMA u zadnje vrijeme kako kod nas tako i na svjetskoj sceni?
Mislim da je MMA također jedan sport koji je tek u razvoju kod nas i još nije dosegao svoj vrhunac ali polako ide prema njemu. Vjerujem da je zbog svoje brutalnosti i širine u vještinama kojima se možete služiti baveći se njime polako ali sigurno izgurao druge borilačke sportove poput kickboksa i boksa. Sve veći broj mladih, kako dečki tako i cure žele trenirati MMA te možda jednog dana se i okušati natjecateljski u njemu. Svejedno moram priznati da mi je i zbog toga drago jer veliki broj tih MMA boraca/kinja trenira i kickboks i boks te na taj način također pomažu i tim sportovima. Mislim da na našoj borilačkoj sceni ima prostora za oba sporta.

Scena: Kako se pripremate i dostižete formu prije borbe?
Za dobru formu moraš imati zdravo i spremno tijelo ali što je još važnije,  imati psihičku spremnost za borbu i pripreme koje prethode. Za zdravo i spremno tijelo zaslužne su pametno isplanirane pripreme, a za drugo rekao bih to jednim dijelom dolazi samo po sebi jer voliš taj sport i uživaš u njemu. Svakom borcu ponekada dođe do zasićenja bilo da gubi ili pobjeđuje, zato i možemo čuti da borci često uzimaju pauze ili na kratko prekidaju karijere. Sve u svemu ukoliko znaš koliko voliš taj sport i želiš napraviti neke rezultate u njemu, brzo ćeš se vratiti.

Scena: Imate li porok?
Ne bih se usudio nazvati to porokom, ali uživam u nezdravoj hrani možda ponekad i previše pa me to ponekad košta, estetski gledano.

Scena: Osvojili ste prestižnu titulu najboljeg kickboks borca. Jeste li to očekivali?
Imao sam dobar niz rezultata u 2013. godini, čak pet pobjeda iz pet mečeva tako da mogu reći da i jesam očekivao iako se nisam opterećivao time jer kao što sam i rekao, premala smo mi još nacija u ovom sportu da bi to imalo veliku težinu ali sigurno je dobar vjetar u leđa za nastaviti dalje.

Scena: Koga bi voljeli vidjeti u ringu sebi na drugoj strani?
Nisam baš ljubitelj tih nekih prozivanja kao koga bi htio pretući sljedećeg i slično, tako da moram reći da bih volio vidjeti bilo koga mi organizatori daju za sljedećeg borca.

Foto: Privatni album