fbpx

Judaši i judašice na pripremama u Austriji i Mađarskoj

Judaši i judašice na pripremama

– Kvalitetno se radi, razina prisutnih suparnica odgovara trenutnoj formi naših judašica, tako da smo zadovoljni. Uz nas, tu su još reprezentativci Austrije, Belgije, Slovenije, Švicarske i Slovačke – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Početak 2021. godine donio je nastavak izazova za judo u cijelom svijetu. Dok se pokušava organizirati rad i na razini klubova, hrvatska reprezentacija je na međunarodnim pripremama u Austriji i Mađarskoj. U austrijskom Leibnitzu se nalazi 12 hrvatskih judašica i judaša: Barbara Matić, Karla Prodan, Ivana Maranić, Robert Klačar, Tin Straža, Oliver Makarović, Dominik Družeta, Ivan Jelača, Josip Kokeza, Marin Vujić, Josip Bulić, Marko Kumrić. Vode ih treneri Tomislav Marijanović i Vladimir Preradović.

judašice

Petodnevni kamp u Austriji čini završni dio priprema za Grand Slam Tel Aviv (18. do 20. veljače), na kojem bi trebali nastupiti Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji se nalazi na zalječenju ozljede u Zagrebu.

judašice

U isto vrijeme, na osmodnevnim pripremama u Tati (Mađarska), nalazi se pomlađeni dio seniorske ženske reprezentacije. Pod vodstvom trenera Dragana Crnova rade Lara Kliba, Iva Oberan, Tina Radić, Lara Cvjetko, Katarina Krišto, Lea Gobec, Karla Kulić i Ana Viktorija Puljiz.

– Iznimno jake i kvalitetne pripreme koje će nesumnjivo pomoći našim mladim judašicama da naprave iskorak i da na pravi način uđu u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvo natjecanje u ovoj godini će im biti European Open u Pragu (27. i 28. veljače) – sumirao je dosadašnje dojmove trener Crnov.

Hrvatske judašice treniraju s reprezentacijama Danske, Češke, Poljske, Finske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Uzbekistana i Švedske.

Foto: Press – HJS