Branka Kamenski: Emisija Pola ure kulture ipak nije ukinuta
By redakcija On 23 kol., 2016 At 11:29 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Branka Kamenski– Drago mi je da emisija Pola ure kulture nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godine dana – da nepovratno nestane. Također mi je drago da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji – ističe urednica Branka Kamenski.
Nakon jednogodišnje stanke kultnu emisiju Hrvatske radiotelevizije (HRT) Pola ure kulture gledatelji će ponovno moći pratiti u novoj jesenskoj programskoj shemi. Kao i dosad, Pola ure kulture emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome Branka Kamenskivečernjem terminu. Emisija je tijekom svojega desetogodišnjega emitiranja stekla veliku popularnost, a nakon što je prikazana 677. put, prestala se emitirati u lipnju prošle godine.
Koncepcija emisije neće mnogo odstupati od već prokušane. Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.
Uz stalnu rubriku, u kojoj će osobe iz našega kulturnoga i umjetničkoga života komentirati aktualne događaje, Pola ure kulture svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.
Kao suradnici stvaranju Pola ure kulture sudjeluju i Dražen Ilinčić, Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, a redatelj emisije je Luka Čurčić.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press

comment closed