fbpx

Branka Kamenski: Emisija Pola ure kulture ipak nije ukinuta

Zagreb…

Branka Kamenski– Drago mi je da emisija Pola ure kulture nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godine dana – da nepovratno nestane. Također mi je drago da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji – ističe urednica Branka Kamenski.
Nakon jednogodišnje stanke kultnu emisiju Hrvatske radiotelevizije (HRT) Pola ure kulture gledatelji će ponovno moći pratiti u novoj jesenskoj programskoj shemi. Kao i dosad, Pola ure kulture emitirat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome Branka Kamenskivečernjem terminu. Emisija je tijekom svojega desetogodišnjega emitiranja stekla veliku popularnost, a nakon što je prikazana 677. put, prestala se emitirati u lipnju prošle godine.
Koncepcija emisije neće mnogo odstupati od već prokušane. Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.
Uz stalnu rubriku, u kojoj će osobe iz našega kulturnoga i umjetničkoga života komentirati aktualne događaje, Pola ure kulture svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.
Kao suradnici stvaranju Pola ure kulture sudjeluju i Dražen Ilinčić, Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, a redatelj emisije je Luka Čurčić.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press