fbpx

Nova emisija magazinskog karaktera: Samo kulturno, molim!

Krajem rujna…

Samo kulturno, molim, Branka Kamenski– Nova emisija okuplja kremu kulturnoga novinarstva na HTV-u, individualce koji savršeno funkcioniraju kao ekipa, što se potvrdilo u razdoblju od dvaju desetljeća, koliko smo zajedno radili u Pola ure kulture. Stoga i nema glavnoga šefa emisije, nego postoji (kako smo se već prozvali) kolektivno predsjedništvo. Posebno nas veseli raskošni studio, odlična scenografija Dragutina Broza i sjajna špica Igora Dvorskoga – istaknula je jedna od urednica emisije, Branka Kamenski.
Hrvatska radiotelevizija za sve je obožavatelje kulture okupila kulturnu kremu novinarstva HTV-a i pripremila za jesen novu emisiju pod nazivom ‘Samo kulturno, molim‘. Urednici emisije su već provjerena ekipa, Branka Samo kulturno, molimKamenski, Dražen Ilinčić, Ivana Antunović Jović i Gordan Nuhanović te novinarke Ivona Haller i Aleksandra Kovačić. Redatelj je Luka Čurčić, a emisija je na rasporedu od 30. rujna 2015. godine.
Riječ je o mozaično-kulturnoj emisiji koja traje 40 minuta, sastoji se od priloga koji se bave aktualnim događajima u kulturi, kulturnom politikom i fenomenima u umjetnosti. Osim stalnih rubrika (a to su top-lista najčitanijih knjiga u bibliotekama, komentator mjeseca, vijesti iz Hrvatske i inozemstva), bit će emitiran i razgovor u studiju s nekoliko sugovornika o nekoj aktualnoj temi. Osim razgovora, gledatelji će uživati u  reportažama i prilozima iz područja filma, književnosti, kazališta, opere i ozbiljne glazbe, baleta, suvremenoga plesa, slikarstva, arhitekture, znanosti i obrazovanja. Cilj emisije jest afirmacija kulture i  umjetnosti  u televizijskome medijskom prostoru.
Srijedom od 20.50 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) rezervirajte svoje vrijeme za Samo kulturno, molim!

Foto: Press