fbpx

GK Trešnja: Premijerno Trnoružica, Orašar i Timm Thaler

Zagreb…

Novu sezonu Gradskoga kazališta Trešnja obogatit će zanimljivi premijerni naslovi: Trnoružica, Orašar i Timm Thaler ili prodani smijeh

Trešnja– Za novu sezonu izabrali smo predstave koje će, uvjerena sam, biti na razini uspješnica iz prošle sezone i oduševiti djecu: poznata, vječna bajka o Trnoružici, ponešto zaboravljena, ali briljantna priča o Timmu Thaleru i izgubljenom smijehu, te ‘Orašar’ u do sada djeci nepoznatoj verziji. Predstave režiraju dokazano maštoviti redatelji, uz pomoć vrsnih autorskih timova, a sjajan glumački ansambl jamči visoku profesionalnost – najavljuje ravnateljica Višnja Babić.
U sezoni 2018./2019. zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja izvest će tri premijerna naslova kojima se nastavlja dosadašnja repertoarna politika, a koja se pokazala privlačnom djeci i mladeži. Prva premijera u novoj sezoni, 5. listopada, bit će adaptacija poznate klasične bajke Braće Grimm, ‘Trnoružica’, u režiji Ivana Lea Leme.
– Predstava je pravi raskošni bajkoviti spektakl. Devet cvjetnih vila nazvanih po cvijeću, Ruža, Gladiola, Degenija, Magnolija, Amarilis, Hortenzija, Pasiflora, Iris i Alstromerija, ispričat će priču o Trnoružici u kojoj prvi put saznajemo tko je zapravo bio mladić koji je poljubio Trnoružicu i je li on uopće princ – najavio je Ivan Leo Lemo.
Orašar u posve novom ruhu
OrašarU najljepšem razdoblju godine posjetitelje kazališta ‘Trešnja’ očekuje omiljena blagdanska bajka djece i odraslih diljem svijeta, ‘Orašar’, E. T. A. Hoffmanna, koju za studeni priprema redatelj Paolo Tišljarić.
– Iznimno se veselim početku proba za predstavu ‘Orašar’. Ovih dana kolegica Lada Kaštelan završava dramatizaciju. Iako je ‘Orašar’ jedna od najpoznatijih božićnih priča na svijetu, u procesu rada na tekstu učinilo nam se da je originalna Hoffmannova fabula Tresnjagotovo potpuno nepoznata široj kazališnoj publici, stoga mislim da će naša predstava biti uzbudljivo otkrivanje ‘prave’ priče o Orašaru, u posve novom ruhu – rekao je Paolo Tišljarić.
Ovosezonska knjižica sezone kazališta „Trešnja“ je tematska i rastvara se u veliki plakat Orašara. U drugom djelu sezone, Trešnja priprema adaptaciju dirljive priče, Timm Thaler ili prodani smijeh, Jamesa Krüssa. Priču o vrijednostima koje nosimo u sebi, a nismo ih svjesni dok ih ne izgubimo režirat će Rene Medvešek. Premijera je predviđena za ožujak 2019. godine. Uz redovni kazališni repertoar, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih praznika, kao i prigodno tijekom godine, kazalište ‘Trešnja’ organizirat će baletne kampove, kreativne, robotičarske i druge tematske radionice za djecu, a neke od njih će se održavati u moderno uređenoj igraonici koja je preuređena u prošloj sezoni.

Foto: Press