fbpx

Nova operna sezona u Rijeci uz Toscu!

HNK Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Operna sezonaU utorak, 7. listopada 2014. u 19,30 sati riječku opernu sezonu otvara koncertna izvedba ‘Tosce‘, opere Giacoma Puccinija, jednog od najpopularnijih i najizvođenijih djela svjetskog opernog repertoara, drame o ljubavi i strasti, o onome što se dogodi s ljudskim životima od jednog popodneva do sljedeće zore, kad se u njih upletu politika i izdaja.
U dirljivom glazbenom vrtlogu snažnih emocija, pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena koji se nakon dugo vremana vraća Rijeci gdje je i započeo svoju karijeru, nastupa dream-team pjevača u glavnim ulogama. Tako sjajni solistički trolist čine: u naslovnoj ulozi sopranistica Kristina Kolar, riječka i hrvatska operna zvijezda koja krupnim koracima gradi međunarodnu karijeru, a kojoj će se, pjevajući ulogu Marija Cavaradossija, pridružiti talijanski tenor Renzo Zulian (umjesto ranije Operna sezonanajavljenog, bolešću spriječenog Domagoja Dorotića). On je svoju pjevačku tehniku usavršavao kod slavnog talijanskog tenora Franca Corellija, a danas redovno nastupa u poznatim opernim teatrima Italije kao što su napuljska opera San Carlo, Teatro Regio u Parmi, Teatro Verdi u Trstu, Teatro Verdi iz Salerna, Puccinijev festival u mjestu Torre del Lago, Teatro Verdi u Bussetu, Teatro Comunale iz Ferrare, Ravene, Piacenze i Modene, a pjevao je i na opernim pozornicama u Austriji, Francuskoj, Španjolskoj, Tajvanu, Japanu… U njegovom opsežnom repertoaru vodećih tenorskih uloga, uloga Marija Cavaradossija zauzima istaknuto mjesto.
A ulogu Scarpije pjevat će Giorgio Surian, koji se ovom ulogom proslavio na pozornicama diljem opernog svijeta, a koji se ove sezone pridružuje riječkom ‘Zajcu’ kao Počasni član opernog ansambla.
Uz zbor i orkestar riječke Opere, ostale uloge pjevat će Siniša Štork, Robert Kolar, Saša Matovina, Dario Bercich i Vanja Zelčić.

Foto: Press