fbpx

Nova sezona zabavne emisije Maestro!

HRT…

MaestroNova sezona zabavnoga serijala Maestro stiže na Prvi program HTV-a 3. listopada 2015. godine. Sedam javnih osoba ima prigodu dirigirati velikim Simfonijskim orkestrom HRT-a. Bez obzira na to imaju li ‘studenti dirigenti’ malo ili nimalo glazbenoga obrazovanja, trebaju pokazati strast, zauzetost, hrabrost, drskost. Moraju se prepustiti glazbi i moraju orkestru, žiriju, gledateljima otkriti užitak stvaranja glazbe jer bez obzira na sva teoretska znanja potrebna da bi netko postao dirigentom, postoji nešto što se ne može naučiti, a to je taj intiman kontakt s glazbom. Upravo će to pokazati naši natjecatelji i ove sezone. U prvoj emisiji druge sezone serijala Maestro vidjet ćemo izvedbe studenata koji će prvi put stati pred Simfonijski orkestar HRT-a, a ove su godine studenti: Željka Ogresta, Davor Štern, Jelena Radan, Jelena Miholjević, Dražen Ilinčić, Borko Perić i Mile Kekin.
Tročlani ocjenjivački sud ( koncert majstorica Simfonijskoga orkestra HRT-a Mirjam Pustički Kunjko, maestro Tomislav Fačini i maestro Vladimir Kranjčević) ocjenama će pokazati koji su natjecatelji najslabiji, a članovi Simfonijskoga orkestra HRT-a svojim će glasovima odlučiti koji natjecatelj ostaje, a tko odlazi iz serijala.
Tko od nas barem jednom nije pred ogledalom dirigirao zamišljenim orkestrom? Tko je osoba sa štapićem bez kojega glazba ne bi mogla živjeti?
Pogledajte kako će se u dirigentskoj ulozi snaći ‘novi’ studenti. Navijajte za svojega ‘maestra“’ već 3. listopada na Prvome programu HTV-a u 20.10 sati.

Foto: Press