fbpx

Areta Ćurković: Nisam se bojala pokazati svoje osjećaje!

Show…

Maestro napustila simpatična Areta Ćurković, orkestar spasio Barbaru

Areta Ćurković– Hvala cijeloj ekipi Maestra što smo zajedno otkrili i stvorili neke nove trenutke, nade, uživanja. Ja sam se svim srcem trudila i dala sve od sebe, strah je prevladao, bila sam ranjiva ali kako sam na početku serijala rekla svoja i samo svoja. Bojala sam se dirigirati ali se nisam bojala pokazati svoje osjećaje, a čudo jedno ih je pokrenula glazba, uzbuđenje i strepnja u našem Maestru. Napredak je bio ‘tempo di puž’ ali je bio napredak i na to sam ponosna. Hvala mom divnom mentoru, maestru Pavišiću, prvenstveno na strpljenju ali i na novim spoznajama. Divim se dirigentima, no, najviše su me osvojili glazbenici SO HRT-a. Čestitke svima koji ostaju jer oni to zaslužuju, želim im svu sreću da na idućim nastupima pokažu što su kroz tjedan vrijedno i zdušno vježbali. Sretna sam zbog nove spoznaje i još ću više uživati u klasičnoj glazbi – rekla je simpatična Areta Ćurković.
4. emisiju HRTova showa ‘Maestro‘, napustila je Areta Ćurković. Ona je sinoć dirigirala uvertiru opere ‘Seviljski brijač’ Gioachina Rossinija za koju je dobila 23 boda. U završnom duelu s Barbarom Kolar koja je imala 25 bodova presudili su joj glasovi članova SO HRT-a koji su u završnici emisije spasili Barbaru.
– Ušli ste u skladbu puni samopouzdanja, ali u drugom djelu izvedbe sjetili ste se emocije iz prošlih emisija – rekla je koncert majstorica i jedina dama u žiriju Mirjam Pustički Kunjko.
Barbara Kolar– Ako bih nešto mijenjala u ‘Maestru’ onda je to moja izvedba Gershwina. Silno sam mu se radovala i željela dokazati da to bas nije tako strašno teško kao što je sugerirao moj mentor uhvativši se u očaju za glavu kad je izvukao ‘Rapsodiju u plavom’. I stvarno sam se trudila, čak svakodnevno putovala u Rijeku vježbati jer je maestro Homen tamo radio Toscu. I išlo mi je sasvim dobro, proba je bila odlična… A onda sam u emisiji dirigirala cca 30-40% lošije nego dan prije. I mislim da će mi zbog toga zauvijek ostati žao jer se prilika za popravni sigurno vise neće pojaviti – zaključila je razočarana Barbara Kolar.
Damir Urban se pripremao uz pomoć pletaćih igala svoje bake vježbajući uz more sa svojim mentorom Alanom Bjelinskim. Iako to nisu popratile ocjene dobio je same pohvale i lijepe riječi od žirija.
Nicolas Quesnoit je osim što nas je podsjetio izvedbom Schubertove ‘Nedovršene simfonije’ na Štrumfove, zasluženo pobrao dvije desetke.
– Da ste iza zastora nitko ne bi rekao da vi niste profesionalni dirigent – pohvalio je Nicolasa Maestro Kranjčević.
Areta Ćurković– Mislim da mi je ovo bio najbolji nastup do sada. Posebno su mi drage pohvale maestra  Kranjčevića. Ocjenama sam super zadovoljan i sve ove pohvale samo mi daju motiva da ubuduće budem još bolji. Nakon što sam dobio dvije desetke, počinjem  razmišljati i o plasmanu u finalu – zaključio je uzbuđeni Nicolas.
Priča o simfonijama ne bi bila potpuna bez Čajkovskog. Za kraj emisije za pult je stao pravi dirigent, počasni šef-dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a, maestro Pavle Dešpalj dirigirajući ulomak iz 3. stavka Patetične simfonije P.I. Čajkovskog. Njegove kolege iz žirija oduševljeno su za njegovu izvedbu pokazale tri desetke.
Sljedeća, 5.emisija showa ‘Maestro‘ na rasporedu je iduće subote 1. studenog na HR1 iza 20 sati kada nas očekuje novo ispadanje i nova borba za najboljeg maestra! Stoga, ne propustite uživati u glazbi i gledati ‘Maestro’.

Foto: Press