fbpx

Otvorene prijave za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

59. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Budite dio najstarijeg i najvećeg dječjeg filmskog događaja godine jer prijave za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece su otvorene

– Prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2021. godine! Ovogodišnja, 59. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održat će se u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Revija će se održavati od 30. rujna do 3. listopada 2021. godine – pozivaju organizatori 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

djece

Jednom godišnje, svaki put u drugom gradu, okupe se ponajbolji i najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori te pretvore grad u kojem gostuju u pravo četverodnevno filmsko slavlje.

– Želite li i vi biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg događaja godine, prijavite svoje radove najkasnije do 1. lipnja 2021. godine. Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV-reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni videoradovi koji sadrže više filmskih rodova, videospotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koja se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.

Filmovi se također mogu prijaviti u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.
Radovi se prijavljuju online na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeći link. Zaključni rok za prijavu filma jest 1. lipnja 2021. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen sredinom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine u Varaždinu od 30. rujna do 3. listopada 2021.
Tako će Varaždin ove jeseni na četiri dana postati pravo filmsko središte malih kreativaca i filmskih entuzijasta. U fokusu će biti i veliko obilježavanje 35. obljetnice djelovanja filmsko- kreativnog studija VANIMA koji je sve ove godine promicao i izradio više od 270 filmova kroz radionice i školske grupe, a svojim radom i djelovanjem postao je prepoznatljivo središte animiranih radionica i filmova ne samo u Varaždinu već i mnogo šire.
Prijavite svoje filmove do 1. lipnja 2021. godine i podijelite sa svima svoje beskrajne ideje, maštanja i kreativna izražavanja. Veselimo se vašim prijavama! – pozivaju organizatori.

Foto: Press