fbpx

Oliver Frljić: Gradim temelje budućeg kazališta

Jesen sa Jeanom Sibeliusom…

Kazalište nije samo prošlost, kazalište je i ono što se događa danas. I kako to danas postaje zalog neke budućnosti, tako je meni s te strane drago da sam danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci i da gradim temelje tog nekog budućeg kazališta, rekao je Oliver Frljić za portal Scena.hr

Oliver FrljićOve godine Finska slavi 150. godišnjicu rođenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa. Povodom proslave obljetnice rođenja poznatog finskog skladatelja Veleposlanstvo Republike Finske u suradnji s partnerima organizira glazbenu manifestaciju pod nazivom ‘Fall for Sibelius‘. U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u subotu 10. listopada 2015. u 20 sati održat će se ‘Jesen sa Jeanom Sibeliusom’, a nastupit će Zbor Dominante iz Finske, a 27. listopada orkestar riječke Opere će izvesti Drugu simfoniju Jeana Sibeliusa i njegov Koncert za violinu. Koncertom će dirigirati glavni gost – dirigent riječke Opere, maestro Ville Matvejeff.
– Meni je jako drago. Sve se lijepo poklopilo, budući da mi već surađujemo s finskim dirigentom i kompozitorom, ova obljetnica je došla kao naručena – rekao je intendant Oliver Frljić za portal Oliver FrljićScena.hr.
U subotu je u HNK  Ivana pl. Zajca svečanim koncertom proslavljena 130. obljetnica otvorenja riječke kazališne zgrade.
– Pa ja sam rekao da to nije samo zgrada  i da kazalište nije samo prošlost, kazalište je i ono što se događa danas . I kako to danas postaje zalog neke budućnosti, tako je meni s te strane drago da sam danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci i da gradim temelje tog nekog budućeg kazališta. Mi radimo onako kako mislimo da treba izgledati jedno nacionalno kazalište  u 2015. godini – zaključio je Frljić.

Foto: Prisk