fbpx

Svjetska premijera filma Južni vjetar 2 oduševila publiku

Riječ je o nastavku filma Južni vjetar iz 2018. godine

Jučer je publiku pulske Arene oduševio film Južni vjetar 2 – Ubrzanje. Riječ je o nastavku filma Južni vjetar iz 2018. godine, koji je na Pulskom filmskom festivalu imao svoju svjetsku premijeru.

Juzni vjetar

Redatelj Miloš Avramović na press je konferenciji pojasnio kako je zbog velikog interesa publike nastavak filma bio logičan slijed. Vjeruje kako je publika upravo zbog detalja kojima je posvećena pažnja, kako u karakterizaciji likova, tako i u samoj produkciji prepoznala ono nešto što čini razliku između dobrog filma i „konfekcije”.

 

Juzni vjetar

Sam je projekt Južnog vjetra i krenuo s namjerom snimanja trilogije, i igranog filma i serijala, koja glumcima, kako su i sami rekli, omogućuje da svoj lik dobro upoznaju, a samim tim i prenesu na najbolji mogući način. Scenarist Petar Mihajlović naglasio je da upravo razrađene i detaljne biografije likova uvjetuju radnju, a ne žanr kao takav.

Film Južni vjetar je sniman u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, s Milošem Bikovićem, regionalnom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi, ali i Zacharyjem Baharovim, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Miodragom Radonjićem, Predragom Mikijem Manojlovićem i Anastasiom Everall u zapaženim ulogama.

Radnja filma prati narko-bosa Petra Maraša, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom države. Tražeći povoljnu priliku s vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju gdje doznaje vijesti zbog kojih je prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Nakon svjetske premijere koja je bila rasprodana i nekoliko dana uoči same projekcije, ekipa filma se poklonila u prepunoj pulskoj Areni te zaradila ogroman pljesak i ovacije.

Foto: Press Pula Film Festival