fbpx

Večeras: Svjetska premijera Južni vjetar 2 – Ubrzanje

Na Pula film festivalu Južni vjetar 2 – Ubrzanje

Uoči večerašnje projekcije filma Južni vjetar 2 – Ubrzanje, redatelja Miloša Avramovića u Areni, održana je press konferencija u kinu Valli kojoj su prisustvovali sam redatelj, producentica Tatjana Žeželj Gojković, scenarist Petar Mihajlović, glavni glumac Miloš Biković i glumac Miodrag Radonjić. Riječ je o nastavku filma Južni vjetar iz 2018. godine, koji na Pulskom filmskom festivalu ima svoju svjetsku premijeru.

Južni vjetar 2

Redatelj Miloš Avramović na press konferenciji pojasnio je kako je zbog velikog interesa publike nastavak filma Južni vjetar 2 bio logičan slijed. Vjeruje kako je publika upravo zbog detalja kojima je posvećena pažnja kako u karakterizaciji likova tako i u samoj produkciji prepoznala ono nešto što čini razliku između dobrog filma i „konfekcije”.

Južni vjetar 2

Sam je projekt Južnog vjetra i krenuo s namjerom snimanja trilogije, i igranog filma i serijala, koja glumcima, kako su i sami rekli, omogućuje da svoj lik dobro upoznaju, a samim tim i prenesu na najbolji mogući način. Scenarist Petar Mihajlović naglasio je da upravo razrađene i detaljne biografije likova uvjetuju radnju, a ne žanr kao takav.

Južni vjetar 2

Film Južni vjetar 2 u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji, s Milošem Bikovićem, regionalnom filmskom zvijezdom u glavnoj ulozi, ali i Zacharyjem Baharovim, Jovanom Stojiljković, Lukom Grbićem, Miodragom Radonjićem, Predragom Mikijem Manojlovićem i Anastasiom Everall, prikazuje se u Areni u 21:30.

Radnja filma prati narkobosa Petra Maraša, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom države.

Tražeći povoljnu priliku s vjernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju gdje doznaje vijesti zbog kojih je prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

Projekcija filma Južni vjetar 2 rasprodana je pet dana prije samog prikazivanja i očekuje nas u sklopu „adrenalinske večeri” na trećem danu Pulskog filmskog festivala.

Foto: Press Pula Film Festival