fbpx

HZJZ: Uputa za zbrinjavanje beskućnika u uvjetima epidemije

Hrvatska…

Načini zbrinjavanja beskućnika u uvjetima epidemije – tekst preporuka Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku prenosimo u cijelost

beskućnikaSukladno učestalim upitima vezanim uz zbrinjavanje beskućnika obavještavamo vas da će se za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 koristiti Plan zbrinjavanja beskućnika u Republici Hrvatskoj i plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima za 2019/2020. Plan zbrinjavanja beskućnika u Republici Hrvatskoj i plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima za 2019/2020. možete pronaći OVDJE.
Isto tako predlažemo da se organizacija rada pučkih kuhinje odvija na slijedeće načine:
– Korisnicima koji mogu pripremati samostalno obroke preporučuje se dostavljati ispred kućnih vrata namirnice za pripremu obroka kako bi mogli samostalno pripremati obrok (npr. radno sposobni korisnici ZMN)
– Korisnicima koji ne mogu samostalno pripremati obrok (zbog zdravstvenih razloga, visoke životne dobi ili neadekvatnih prostornih uvjeta) preporučuje se da osobe pod posebnom zaštitom uz pridržavanje higijenskih mjera koje je izdao HZJZ dostavljaju pripremljeni obrok na kućnu adresu uz smanjenje fizičkih kontakata.
– Korisnici koji tijekom dana ne prebivaju u stambenim prostorima (korisnici prenoćišta, beskućnici) prehranu konzumiraju u prostorima pučkih kuhinja uz pridržavanje higijenskih mjera, poštivanje standarda čišćenja prostora i drugim mjera koje je izdao HZJZ (poštivanje prostorne udaljenost, ograničen broj osoba koji istovremeno borave u prostoru..).

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Press: Pixabay – HZJZ – koronavirus.hr