fbpx

Barbara Kolar dobila prvu desetku u showu ‘Maestro’!

HRT…

Barbara Kolar– Lijepo je čuti pohvale, ali se ne može spavati na lovorikama. Imam još puno toga za naučiti i puno etapa za proći – rekla je Barbara Kolar.
Barbara KolarNakon što su studenti dirigenti u prvoj emisiji svojim dirigiranjem nasmijali žiri, članove Simfonijskog orkestra HRT-a i gledatelje, zabavi je došao kraj. U drugoj emisiji HRT-ovog showa ‘Maestro‘ napustila nas je Tamara Živković Ivanović dirigirajući ‘Kolo’ iz ‘Licitarskog srca’ Krešimira Baranovića. Prvu desetku osvojila je Barbara Kolar dirigirajući ‘Labuđe jezero’ osvojivši sve simpatije žirija. ‘Prava labudica za pultom’ pohvalili su je, a posebno Mirjam Pustički Kunjko rekavši joj da razmisli o studiju dirigiranja.
– Bit ću i dalje svoja, ne pokušavam šarmirati nikoga, ako sam pritom nekom neodoljiva, meni je jako drago zbog toga! – rekla je Areta Čurković.
Areta ČurkovićEpitet ‘neodoljiva’ zalužila je Areta Čurković svojim nastupom u kojem je dirigirala ulomak ‘Peera Gynta’ Edwarda Griega. Areta je posebno oduševila maestra Kranjčevića.
– Da vas nema trebalo bi Vas izmisliti – rekao je maestro Kranjčević.
Na kraju emisije imali smo priliku čuti još jednu uvertiru poznate opere ‘Carmen’ pod dirigentskom palicom Ozrena Grabarića. Ozrenov nastup je bio turbulentan, uspio je taj dan potrgati i maestrov štapić.
Tročlani ocjenjivački sud,  (koncert majstorica SO HRT-a Mirjam Pustički Kunjko, Tomislav Fačini i Vladimir Kranjčević, ocjenama su pokazali koji su natjecatelji najslabiji, a dvoje s najmanjim ocjenama morali su pred članove orkestra. Članovi  SO HRT-a pristupili su glasovanju i tako spasili jednog studenta. Nažalost, u 2. emisiji showa ‘Maestro’ ispala je Tamara Živković Ivanović, ona neće više biti naš maestro!
Slijedeća, 3. emisija showa ‘Maestro’ na rasporedu je iduće subote 18. listopada na HRT 1 iza 20 sati kad nas očekuje novo ispadanje i borba za najboljeg maestra.

Foto: Press