fbpx

Dobro jutro, kultura: Ilinčić, Miran Kurspahić, Bruckner

U gostima…

Dražen Ilinčić, Miran Kurspahić– Bruckner dolazi u Zagreb i imat će vrlo dinamičan vikend. Zadovoljstvo nam je što će pronaći vremena i sa svojim hrvatskim urednikom Draženom Katunarićem doći do našega studija iz kojega nedjeljom ujutro izravno emitiramo mozaičnu emisiju s kulturnim temama – rekla je urednica Gabrijela Perišić.
U nedjelju 7. veljače 2016. godine na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) u emisiji ‘Dobro jutro, kultura’ Dražen Ilinčić i Miran Kurspahić ugostit će francuskoga pisca i filozofa Pascala Brucknera. U emisiji će Pascal Bruckner govoriti o dvadesetoj godišnjici izlaska časopisa Europski glasnik te o novoj knjizi Dobar sin, koja je u pripremi za objavu na hrvatskome jeziku.
Bruckner u Hrvatsku dolazi na inicijativu Hrvatskoga Brucknerdruštva pisaca, a poznat je kao novi filozof koji je tijekom posljednjih četrdeset godina napisao tridesetak knjiga koje pokreću teme individualne slobode, ljubavi, zapadnoga osjećaja krivnje, vjerske fanatičnosti. Dobitnik je prestižne nagrade Renaudot za roman Kradljivci ljepote. Njegov je roman Gorki mjesec na filmu ovjekovječio Roman Polanski, a istoimena predstava postavljena je s velikim uspjehom i u Zagrebu.
U nedjelju 7. veljače u 18,00 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu bit će organizirano druženje s autorom. Govorit će se o njegovim djelima, a posebno o njegovoj posljednjoj knjizi ‘Dobar sin’.

Foto: Press