Enrico Dindo: Pri svakoj izvedbi moramo kucati kao jedno srce
Piše: redakcija On 15 lis., 2016 At 10:42 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Simfonijski orkestar HRT-a prevođen maestrom Enricom Dindom doživio ovacije publike

Enrico Dindo– Za uvodni koncert obično biram glazbu punu energije i radosti, jer to je prvi korak našeg glazbenog putovanja. Volim odmah u prvom susretu s publikom prenijeti tu pozitivnu energiju – rekao je maestro Enrico Dindo.
U četvrtak je održan koncert u KD Vatroslav Lisinski kojim je simfonijski orkestar HRT-a prevođen maestrom Enricom Dindom krenuo u svoju novu sezonu. Nakon izvedbeno jednoga od najtežih djela ikada napisanih za violončelo, Varijacija na rokoko temu u A-duru P.I.Čajkovskog publika je pljeskom pozvala Dinda na scenu čak tri puta!
Simfonijski orkestar HRT– Ono što ja od orkestra tražim jest da duboko razumije moj jezik i da taj jezik postane naš zajednički jezik. Njega orkestar treba zadržati, bez obzira koji ih dirigent predvodi – rekao je maestro Enrico Dindo.
I ovoga puta maestro Dindo bio je i dirigent i solist. Upitan kako to izvodi, rekao je:
– Prvo moram uskladiti sve sekcije orkestra, a zatim se pomalo i ja uključujem. Glazbenici me moraju pratiti i moramo naći naš zajednički tempo. Pri svakoj izvedbi moramo kucati kao jedno srce.
I na održanom koncertu u četvrtak je zaista tako i bilo.
Na repertoaru se našao Glinka sa Uvertirom operi Ruslan i Ljudmila, Varijacije na rokoko temu u A-duru i fantastična Beethovenova Peta simfonija u c- molu. Koncertni repertoar tako bismo mogli nazvati ‘Najbolje od klasične glazbe’.
Jedno je sigurno – pod vodstvom maestra Dinda Simfonijski orkestar HRT-a na dobrome je putu da postane, kako to njegov šef dirigent i želi, najbolji orkestar na svijetu.

Foto: Press – Dinko Bažulić za HRT

comment closed