fbpx

Free spirits od petka na malim ekranima

Dokumentarna serija Free spirits

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 13. studenog 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u popodnevnom terminu od 18.15 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Free spirits. HRT i koprodukcijski partneri okupljeni pod okriljem EBU-ove stručne skupine za multikulturu ove zime predstavljaju novu seriju Free Spirits o običnim, a opet posve neobičnim ljudima koji su se usudili boriti se za svoje ideje, svladati strahove, pronaći sasvim nove načine komunikacije i ispričati vam svoje priče. Od osobenjaka s portugalskih otoka daleko u Atlantskom oceanu, preko inspirativnih priča iz Nizozemske i Hrvatske do dirljivih i fascinantnih sudbina iz Bangladeša, Free Spirits govore o snazi ljudskog duha i vječnoj potrazi za slobodom.

Free spirits

Prva epizoda Free spirits vodi nas u Rotterdam, Zagreb i Piran. Gilova je strast ples, no on mu nije uvijek bio dopušten. Majka je inzistirala na pokoravanju strogim pravilima Jehovinih svjedoka. Danas je Gil plesač, no upravo ga pokret tjera na suočavanje s duhovima prošlosti.
Kada je popis obvezne školske lektire u rano proljeće 2019. doveden u pitanje, Lovro Krsnik započinje angažiran umjetnički performans: ispred zgrade Vlade RH u Zagrebu na glas čita kontroverzne naslove poput Pipi Duge Čarape i Lovca u žitu, stotinu dana za redom, punih sat vremena. Može li umjetnost mijenjati svijet i kolika je snaga entuzijazma?

Free spirits

Nastija je vloggerica i plesačica. Mlada, hrabra i britka, odlučna je u rušenju svih barijera koje joj nameću okolina, ali i vlastita dijagnoza – Nastija živi sa spinalnom mišićnom distrofijom od rođenja.

Foto: Press