fbpx

Prijavite se: Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku

Zagreb…

u odbojci na pijesku– Specifičnost ovogodišnjeg toura koja nas iznimno veseli je činjenica da su se u suorganizacijske uloge ove godine prijavili i neki gradovi koji do sada nisu bili upisani u kartu odbojke na pijesku. Uz Pašman, tu su novi još i Đakovo te Đurđevac sa svojim poznatim Peskima. Uz navedene gradove, tu su standardno sjajni Ičići! – izjavila je koordinatorica projekta Aida Karlo.
Vrući dani znače da je došlo vrijeme za sezonu najatraktivnijeg ljetnog sporta. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku počinje idućeg tjedna na otoku Pašmanu, a igrat će se od 5. do 7. srpnja. Prvenstvo se zatim do kraja kolovoza nastavlja u Zagrebu, Đakovu, Opatiji i Đurđevcu.
Natjecatelji skupljaju bodove tijekom sezone te mogu ostvariti pravo nastupa na glavnom turniru, ovisno kako stoje na bodovnoj rang listi. Pobjednike svakog od turnira očekuje bogat nagradni fond od 15.000 kuna za mušku i žensku konkurenciju. Kao i prijašnja izdanja, i ovogodišnje prvenstvo Hrvatske pratit će visoki tehnički i vizualni standardi. Sport koji je zvijezda svake plaže bez sumnje će privući veliku pažnju domaćih i stranih gledatelja.
u odbojci na pijesku– Sistem natjecanja je dvostruki repasaž s 12 parova, osim za Ičići Masters gdje nastupa 16 parova u ženskoj i muškoj kategoriji. U slučaju velikog broja prijavljenih igraju se i kvalifikacije. Nastupiti na turniru mogu svi koji to žele, čak i turisti s plaže. Sve što je potrebno je ispuniti obrasce koji se nalaze na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza i potom poslati prijavu. Za one koji dolaze s plaže pripremili smo sve u odbojci na pijeskupotrebno za nastup na turniru. Natjecatelji nam dolaze najviše iz Hrvatske, ali iz Slovenije, Srbije i BiH – izjavio je povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.
Na odbojkaškim terenima ŠRC Jarun odbojkašice Paula Krmpotić i Ana Šutalo te odbojkaši Borna i Fran Kljajić pokazali su djelić uzbudljivog sporta koji nas očekuje ovog ljeta. U odbojci na pijesku okušao se i tim Aktivne Hrvatske; ambasadorica Renata Sopek te treneri Patrik Kramarić, Tina Živković i Lukrecija Dragić koji su ovom prilikom pozvali građane na tjelesnu aktivnost u ljetnim mjesecima. Led je za vrući pijesak zamijenio i hokejaš, U18 reprezentativac, Alex Dimitrijević.
– Planiram igrati na svim turnirima ovogodišnjeg turnira, a plan ove godine je malo drugačiji nego do sada. Mijenjat ću partnere od turnira do turnira na prvenstvu i nadam se dobrom rezultatu. Najviše se veselim Mastersu u Ičićima, daleko najjači turnir zadnjih nekoliko sezona, postavili su letvicu vrlo visoko i nadam se da će i ostali turniri težiti tom nivou – izjavio je peterostruki prvak Hrvatske u odbojci na pijesku Filip Silić.

Raspored Prvenstva Hrvatske 2019.:
Pašman, 5. – 7. srpnja, Đakovo, 2. – 4. kolovoza, Opatija (Ičići), 8. – 11. kolovoza
Đurđevac, 23. – 25. kolovoz, Zagreb 6. – 8. rujna

Foto: Press