Dinamo je lani dobio 20 milijuna, a 2015. 15 milijuna kuna
Piše: redakcija On 27 stu., 2015 At 02:30 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Grad Zagreb…

Iz Dinama je došlo priopćenje koje prenosimo u cijelosti

Dinamo– Nakon brojnih netočnih navoda koji su izašli u medijima o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu GNK Dinamo želi obavijestiti navijače i javnost kako u spomenutom prijedlogu proračuna povećanje sredstava nije predviđeno za GNK Dinamo. Isto tako, još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja – piše u priopćenju nogometnog kluba Dinamo.U priopćenju dalje stoji da Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava.
– Pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi. Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna.
Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.
Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći “Dinamo je najbolji jer dobiva novac” te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina.
Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu što smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe. Pobjede, uspjehe i trofeje nije moguće pokloniti niti ne dolaze sami od sebe već samo kvalitetnim radom – naglašavaju u Dinamu.

Foto: Press

comment closed