fbpx

Mate Pavić: Ponovno smo u dobroj formi

Veselimo se i nadamo se najboljem, rekao je Mate Pavić

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u srijedu je i službeno izmijenio nominaciju za predstojeći turnir Davis Cupa u Torinu, jer je umjesto Borne Ćorića prijavio Ninu Serdarušića.

Mate Pavić

No tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena, odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16.00 sati.

Mate Pavić

Što se tiče okršaja parova, kojim će susret biti zaključen, dvojbi naravno nema. Nikola Mektić i Mate Pavić, vodeći dvojac svijeta, siguran su izbor, a kakva su očekivanja s obzirom na neupitnu kvalitetu australskog para odgovorio je Mate Pavić:

– To će biti težak meč sigurno. John Peers je kvalitetan igrač parova (13. na ATP listi, op.), a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobar meč u paru.

Dakle, pitanje je tko će igrati, ali će biti težak meč. Protiv Mađara u nedjelju ne znam što možemo očekivati, jer iskreno osim Fucsovicsa ni ne znam ostale igrače. No u tom susretu ćemo biti favoriti – rekao je Mate Pavić.

O iskustvu igranja protiv australskih tenisača govorio je Nikola:

– Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata nas je dobro isprašio. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača, jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova – rekao je Nikola Mektić.

Je li to što vas je “isprašio” dodatni motiv za četvrtak?

– Možda malo. Nakon ovakve sezone nije nam ugodno da s nekim imamo negativan omjer i svakako želimo to ispraviti, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna.

Iza vas je vrlo duga i vrlo uspješna sezona. Kako se nosite s držanjem visokog nivoa toliko dugo?

– Nije lako. Malo smo u drugom dijelu sezone, nakon Olimpijskih igara, pali u formi. Imali smo nekoliko kikseva kao što je US Open, jer je teško zadržati mentalnu snagu i igrati iz tjedna u tjedan. Na ‘Mastersu’ smo odigrali dobar turnir, ponovno smo u dobroj formi, veselimo se i nadamo najboljem – rekao je Mate Pavić.

Foto: Press Mario Ćužić/HTS