fbpx

Nikola Mektić: Ljubav prema sportu dovela me do prvog mjesta

Relativno smo još mladi za parove i ako nas zdravlje posluži mislim da se možemo postići još ovakvi rezultata, rekao je Nikola Mektić

Tenisač Nikola Mektić u protekloj godini niže svjetski uspjeh za uspjehom, a onaj posljednji i jedan od najvećih je prvo mjesto na svjetskoj ATP ljestvici parova. Nikola Mektić je tako postao drugi Hrvat u povijesti kojem je ovo pošlo za rukom.

Nikola Mektić

Nakon uspjeha karijere otkriva što mu je pomoglo na putu do prvog mjesta, što bi još volio ostvariti te izazove koji ga očekuju u narednom razdoblju.

Nikola Mektić

– Drago mi je što sam ovo postigao upravo u ovakvoj uspješnoj sezoni u kojoj sam već ostvario nekoliko povijesnih rezultata. Veseli me što će brojka 1 zauvijek biti zapisana pored mog rankinga karijere, ipak je vizualno ljepše nego broj 2.

U stvarnosti to i nije velika razlika pošto sam u paru s još jednim Hrvatom, a dokle god smo prvi kao tim nije toliko bitno tko je prvi, a tko drugi – kaže Nikola Mektić te dodaje kako njegov igrački partner i dosadašnji broj 1 ATP ljestvice Mate Pavić komentira njegov uspjeh:

– Mate je sretan sto smo na kratko zamijenili mjesta upravo zbog te neke povijesti, no obojici nam je bitnije da držimo prvo mjesto kao tim.

Nikola Mektić i Mate Pavić suradnju su započeli početkom 2021. godine, a zajedno su osvojili čak devet naslova poput zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, tri Masters turnira, Wimbledona i drugih.

Nikola je tako u protekloj godini osvojio gotovo sve što se osvojiti dalo, a na putu do svjetskih uspjeha vodili su ga ljubav prema tenisu, talent i stalna želja za napretkom.

– Volio bih ponoviti većinu toga. Mislim da imamo veliku kvalitetu. Imamo želju. Relativno smo još mladi za parove i ako nas zdravlje posluži mislim da se možemo postići još ovakvi rezultata – otkriva Nikola.

Ovog teniskog majstora u narednom razdoblju očekuju još turniri u Beču, Parizu te završni ATP Masters parova u Torinu na kojem su Mektić i Pavić već ranije osigurali svoje mjesto.

– Želimo završiti godinu uspješno sa stilom, Jako motivirani do samog kraja – zaključuje Nikola Mektić čije ćemo nadolazeće uzbudljive teniske mečeve bez sumnje i dalje nestrpljivo pratiti.

Foto: Press