Diana Nenadić svečano otvorila 27. Dane hrvatskog filma
By redakcija On 17 lip., 2018 At 12:41 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Dani filma

Diana Nenadić– Nadam se da će svi naći nešto za sebe jer nudimo puno novog, nešto viđeno i nešto neviđeno. U dobroj staroj tradiciji nastojimo preko sadašnjosti kinematografije premostiti i prošlost i budućnost. Uživajte u filmovima kad ne bude nogometa i što se mene tiče – festival je otvoren – kazala je Diana Nenadić.
Na Ljetnoj pozornici Tuškanac sinoć su svečano otvoreni 27. Dani hrvatskog filma – tradicionalna smotra najboljih domaćih filmova svih rodova. Otvaranju je prethodio koktel dobrodošlice uz koncert varaždinske kantautorice Tene Rak te dodjela nagrada Zlatni Oktavijan i Vladimir Vuković za životno djelo Petru Krelji i Nenadu Polimcu. Ceremoniju su vodili glumci Sanja Milardović i Petar Cvirn, upoznajući publiku s pojedinostima programa koji se može vidjeti i čuti do 20. lipnja.
Diana Nenadić, Sanja MilardovićOtvarajući 27. Dane hrvatskog filma, umjetnička ravnateljica festivala Diana Nenadić kazala je kako zna koliko filmaši vole i nogomet i film te se stoga u ime male ekipe koja je posljednje dvije godine spašavala Dane i održavala ih u životu zahvaljuje onima koji su došli radi filma. Nagradu Vladimir Vuković dobio je Nenad Polimac, a nagradu Zlatni Oktavijan dobio je redatelj i kritičar Petar Krelja.
Nakon službenog dijela ceremonije prikazan je Kreljin, svojedobno zabranjen te nedavno restauriran dokumentarni film Splendid Isolation, a potom filmovi natjecateljskog programa Biciklisti, Brodovi i dalje ne pristaju, Dragi susjedi, Kraljica, Kojoti – nova riječ i Televizija budućnosti. Posjetitelji i uzvanici nakon projekcija nastavili su se do ranih jutarnjih sati družiti uz koncert skupine Bolji život Vjekoslava Tkalca.

Foto: Press – Davor Zupičić

comment closed