fbpx

Besplatan koncert: Ansambl LADO – Dani europske baštine 2020.

Kak je teško našu ljubav tajiti – Ansambl LADO

Ansambl LADO sudjeluje na ovogodišnjoj manifestaciji Dani europske baštine 2020. Time se pridružio drugim kulturnim ustanovama koje će predstaviti 16 online edukativno-promotivnih sadržaja i više od 60 raznovrsnih događanja posvećenih obrazovanju i baštini u 23 naselja diljem Hrvatske. Dani europske baštine najrasprostranjenija su participativna kulturna manifestacija u Europi kojoj se Hrvatska pridružila 1995. godine i otada se kontinuirano obilježava svake godine tijekom rujna i listopada. Za ovu prigodu, solisti i Orkestar Ansambla LADO održat će vokalno-instrumentalni koncert „Kak je teško našu ljubav tajiti“ 8. listopada u svojoj dvorani na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19.30 sati.
Ansambl LADO

Program vokalno-instrumentalnog koncerta publici pruža uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih glazbala i vokalnih izričaja. Hrvatska je svjetski fenomen po broju zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara, a velik dio tradicijskih plesnih i glazbenih izričaja nalazi se na repertoaru Ansambla LADO. Slušatelji će imati priliku uživati u međimurskoj popevki, slavonskom kolu te zvucima tradicijskih glazbala – gajdi, duda, tambura samica, dvojnica, diplica i cimbala.
Ansambl LADO

Kroz 15 glazbenih brojeva Ladovi glazbenici i solisti prikazat će glazbenu, instrumentalnu i vokalnu tradiciju Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju, među ostalima, Emil Cossetto, Božo Potočnik, Marijan Makar, Duško Topić i Alan Kanski.
Koncert je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, potrebno se prijaviti e-mailom na administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/482-8472.

Foto: Press