Dan slobode medija: Pet minuta gromoglasne tišine
By redakcija On 2 svi., 2017 At 11:02 AM | Categorized As LifeStyle, Naslovnica, Tech, Vijesti | With 0 Comments

Svjetski dan…

S Pet minuta gromoglasne tišine trebamo jasno iskazati svoju sindikalnu i profesionalnu solidarnost i odlučnost u nakani da zaštitimo temeljna prava novinara i medijskih radnika. Ta nam prava nitko neće darovati, nego se za njih moramo izboriti!

Pet minuta gromoglasne tišinePovodom Svjetskog dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva svoje članove kao i sve druge novinare i medijske radnike u Republici Hrvatskoj da 3. svibnja 2017. godine, od 11.55 do 12 sati – tradicionalnom simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore svoje čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija, čime se izravno ugrožava sloboda medija i pravo javnosti na kvalitetno informiranje.
George Washington, jedan od osnivača SAD-a, upozorio je:
– Ako nam oduzmu slobodu govora, onda ćemo glupi i nijemi, možda poput ovaca, bespomoćno stajati u redu za klanje.
Prva simbolična akcija SNH Pet minuta gromoglasne tišine održana je 3. svibnja 2000. godine. Svih tih godina, novinari i medijski radnici širom Hrvatske, članovi i nečlanovi SNH i HND, masovno su sudjelovali u toj akciji. Vjerujemo da će tako biti i ove godine. Drago nam je da je zahvaljujući vašem odzivu naša akcija postala tradicionalna i prihvaćena u zemljama regije, a i šire.

Foto: 123rf

comment closed