fbpx

Izložba misli, Izlog u izradi od 17. veljače!

Izložba misli, Izlog u izradi

Izložbu misli, Izlog u izradi, nastalu kao dio autorskog projekta „Ljeto uz knjigu 2021.”(Gott/Mack), u nacionalnoj godini čitanja, krojenu za Općinsku knjižnicu i čitaonicu u Jelsi na otoku Hvaru, od 17. veljače 2022. godine možete posjetiti u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Knjižnice grada Zagreba, na Starčevićevom trgu u Zagrebu.

Izlog u izradi

Kako izložiti misao? Kako ju oblikovati, pripremiti za put koji počinje u glavi autora i završava u oku čitatelja? Kako potaknuti čitanje, promišljanje o pročitanom, o vlastitim mislima? I, na koncu, kako probuditi želju da se misli formiraju i artikuliraju?

Izlog u izradi

Upravo ta pitanja postavlja autorski dvojac u procesu osmišljavanja izložbe Izlog u izradi, nastale kao odgovor na neka od njih.

– Papir je naš medij, naš zajednički nazivnik. Po papiru putujemo. Od papira gradimo svjetove. On podnosi sve naše eksperimente, ne cvili kad ga gužvamo, nudi bezbroj mogućnosti – kaže Mirna Gott.

Izlošci u vidu prostornih instalacija, neke od kojih su interaktivne, prezentiraju odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, oslikane od strane vizualne umjetnice Ane Mack, a možete ih pogledati, dotaknuti, listati, istražiti do 14. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, na Starčevićevom trgu br. 6 u Zagrebu.

Foto: Press Izložba misli, Izlog u izradi