fbpx

Marija Šarapova: Trenuci poput ovog!

Stuttgart…

Marija Šarapova– Trenuci poput ovog – napisala je Marija Šarapova ispod fotografije koju je objavila na društvenoj mreži, a nakon pobjede u prvom kolu turnira u Stuttgartu.
Bivša najbolja tenisačica svijeta, Ruskinja Marija Šarapova, nakon 15 mjeseci suspenzije vratila se tenisu pobjedom protiv Talijanke Roberte Vinci rezultatom 7:5 6:3 u prvom kolu teniskog turnira u Stuttgartu na koji je došla pozivnicom organizatora. Podsjetimo, Marija Šarapova je u ožujku prošle godine zbog rezultata testa dopinga suspendirana na dvije godine, ali joj je Sportski arbitražni sud (CAS) u Švicarskoj odlučio smanjiti trajanje suspenzije na 15 mjeseci.
Marija Šarapova je s četiri godine počela trenirati tenis u rodnoj Rusiji.S ocem je 1994. godine odselila na Floridu, u teniski kamp Nicka Bollettierija te i danas živi u SAD-u.
Do sada je pobijedila na pet Grand Slam turnira. Svoj prvi Grand Slam, Wimbledon, osvojila je sa samo 17 godina.Još je osvojila US Open 2006., Australian Open 2008. i Roland Garros 2012. i 2014. godine te je jedna od dvije aktivne tenisačice (uz Serenu Williams) koje u svojoj kolekciji imaju sva četiri Grand Slam turnira.
Ima nekoliko nastupa za rusku Fed kup reprezentaciju (dvije pobjede 2008., poraz 2011. i pobjeda 2012.). U lipnju 2011. časopis Time svrstao ju je među 30 legendi ženskog tenisa. Treneri su joj otac Jurij Šarapov i Sven Groeneveld.

Foto: Društvena mreža Maria Šarapova