fbpx

Filip Juričić: Predstava otkriva sve vrste društvenih maski

Kako misliš mene nema…

Glumac u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr

Filip JuričićFilip JuričićPredstava ‘Kako misliš mene nema‘ u zagrebačkom Teatru Exit igra danas u 20, 00 sati te 7. svibnja. To je autorski projekt Ivice Boban, a igraju Amar Bukvić i Filip Juričić. Filip je za portal Scena.hr otkrio kako osjeća tu izuzetno zahtjevnu predstavu.

Scena: Koliko su se vaši likovi kroz dosadašnje predstave promijenili?
Pa prošlo je osam godina, naravno da su se neke okolnosti promijenile što je na nekom nivou utjecalo i na likove, ali baza  odnosno njihove težnje su ostale iste.

Filip JuričićScena: Koji vam je njihov identitet najdraži?
Najdraži su mi glavni likovi – Ninek i Blaž, ti ‘mali’ ljudi koje često ne primjećujemo, a žive oko nas i žele svoj komadić, sreće, ljubavi, radosti… Usudio bih se reći da oni žive i u svima nama.

Scena: Koliko je predstava glumački zahtjevna?
Izuzetno je zahtjevna jer osim brzih transformacija, samo dva glumca dva sata drže publiku, za što je potrebna velika količina koncentracije i energije.

Scena: Koje društvene maske predstava razotkriva?
Razotkriva sve vrste društvenih maski i svijeta koji je oko nas, što potvrđuje prepoznavanje publike raznih situacija, koje su im smiješne, ali i stvaraju tišinu jer nas diraju na humanom nivou.

Filip JuričićScena: Predstava progovara i o iskrivljenim životnim vrijednostima. Po vašem mišljenju, koliko su se vrijednosti poremetile? Kojih vrijednosti nedostaje?
Rekao bih da predstava više oslikava životne situacije onakve kakve jesu i time se i publika i mi glumci propitujemo koje su to životne vrijednosti koje nam nedostaju i kako da svi nakon nje budemo bolji. Teško je precizno odgovoriti na ta pitanja. Nedostaje sigurnosti, mira, a time i opuštenosti, veselja…

Scena: Također, predstava se dotakla i apsurda, pa koliko su apsurd, maske i iskrivljene vrijednosti prisutne i na novinskim naslovnicama?
Realnost je vrlo često apsurdna, to je ono što ja vidim na novinskim naslovnicama.

Foto: Press