fbpx

Lino Červar: Svaka pobjeda je slatka i daje samopouzdanje

Split…

Hrvatska pred prepunom Spaladium Arenom pobijedila Crnu Goru

Lino Červar, Hrvatska– Ono što prvo treba pohvaliti je publika u Spaladium Areni. Stvorio se fantastičan osjećaj oko reprezentacije i sada se mi moramo odužiti navijačima. Moramo ispraviti sve nedostatke koje sam vidio. Svaka pobjeda je slatka i daje samopouzdanje, pogotovo kada je to zadnja utakmica pred početak Europskog prvenstva. No, najbitnije je da vidimo koje su greške i što moramo popraviti do utakmice protiv Srbije koja će isto biti zahtjevna. Vidio sam uspone i padove kroz igru. Obrana je bila čvrsta samo kada je Crna Gora pritiskala, a inače je bila propusna. Promašili smo puno zicera i ozbiljna reprezentacija poput Hrvatske si ne smije to dopustiti – rekao je izbornik Lino Červar.
Pred deset tisuća navijača u splitskoj Spaladium Areni hrvatski rukometaši pobijedili su Crnu Goru u humanitarnoj prijateljskoj utakmici samo tjedan dana prije prvog susreta na Europskom rukometnom prvenstvu. U sjajnoj atmosferi hrvatski su rukometaši su nošeni gromoglasnim navijanjem slavili s rezultatom 25:22 (13:10) i time napravili sjajnu uvertiru za EHF EURO 2018.
Domagoj DuvnjakNajefikasniji u redovima Hrvatske bio je Manuel Štrlek s pet pogodaka, a četiri je dodao Domagoj Duvnjak. Vratarski dvojac Pešić/Alilović skupio je 12 obrana. Crnu Goru je sa šest golova predvodio Vasko Ševaljević. Nebojša Simić obranio je deset udaraca, a još tri je dodao Mile Mijušković.
– Crna Gora je reprezentacija u kojoj dečki igraju sa srcem. Bacali su se na glavu. Mi smo probavali puno varijanti, ali smo umorni. Jutros smo trenirali, ali to nije nikakav alibi. Spremni ćemo ovdje dočekati Srbiju. Hvala Splitu i navijačima što su došli u ovako velikom broju. Očekujemo ih isto i protiv Srbije da nam daju veliku podršku jer nam njihova podrška puno znači. Sada se još više osjeti naboj, emocija je puno. Cijela dvorana je na kraju bila na nogama. Želim da nam daju veliku podršku protiv Srbije i da pokažemo da smo mi glavni na terenu – rekao je Jakov Gojun.
Hrvatska, Crna Gora– Puno treniramo i možda su nam noge malo teške. Nismo se previše niti pripremali za ovu utakmicu protiv Crne Gore. Probali smo neke taktičke zamisli tako da još sigurno moramo puno raditi. Nadam se da ćemo uspjeti u ovih sedam dana koliko imamo do početka uspjeti ispraviti greške. Stvarno mislim da imamo kvalitetu i vrhunske igrače i da rezultat ne bi trebao izostati. Jako je lijepo bilo igrati u ovakvoj atmosferi. Na jednoj prijateljskoj utakmici puna dvorana i mislim da to sve govori o splitskoj i hrvatskoj publici. Stvarno je bilo jako lijepo i nadam se da će doći u još većem broju kad krene prvenstvo – izjavio je nakon utakmice Luka Cindrić.

Foto: Press – HRS