fbpx

Hrvatska reprezentacija bez odlaska na OI u Tokio

Kvalifikacije za OI: Hrvatska nije osigura olimpijsku vizu

Posljednji dan olimpijskih kvalifikacija u Montpellieru nije bio sretan i uspješan za Hrvatsku. Naime, nakon što je Hrvatska pobijedila Tunis 30:27, u prvom susretu dana, trebala nam je pobjeda ili remi Francuske s Portugalom i da na taj način, naša reprezentacija osigura olimpijsku vizu. To se na kraju nije dogodilo.

Hrvatska

Francuska nije odigrala utakmicu na svojoj razini i Portugal je to znao iskoristiti. U pravoj drami koja je posebno pogodila nas, Francuska je imala tri pogotka viška, tri minute prije kraja i sve to prokockala. Portugal je izjednačio na 28:28 i ostavio Francuskoj napad za pobjedu, ali čak i s remijem Hrvatska bi prošla dalje. Ali Francuzi su se spetljali, izgubili loptu i Portugal je u kontri zabio za pobjedu, 29:28. Tako su iz skupine u Montpellieru dalje prošli Francuska kao broj 1, i Portugal kao drugi.

Hrvatska

Hrvatska je nažalost ostala bez nastupa u Tokiju. Važno je reći kako je Svjetska rukometna federacija (IHF) već ranije definirala kriterije za popunjavanje skupina na olimpijskom turniru, tako da nema klasičnog ždrijeba. Prema tim kriterijima skupine u Tokiju izgledaju ovako.

SKUPINA A:
DANSKA, FRANCUSKA, NJEMAČKA, BRAZIL, ŠPANJOLSKA I ARGENTINA

SKUPINA B:
NORVEŠKA, ŠVEDSKA, PORTUGAL, JAPAN, EGIPAT I BAHREIN

Foto: Press HRS