fbpx

Fašnički vikend u kazalištu Trešnja

Zagreb…

Povodom nadolazećeg fašnika u Gradskom kazalištu Trešnja pripremaju zabavni i edukativni sadržaj za djecu

Fašnički vikendU zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja prvi put će se održati program Fašnik u Trešnji, u subotu 10. veljače. Na rasporedu su dvije radionice te predstava ‘A je to!‘. Veseli mađioničar Petrek okuplja mađioničarsku družbu Trešnji! Polaznici radionice moći će naučiti tajne izvođenja trikova. Cilj radionice je pomoći djeci da se oslobode straha od javnog nastupa, a namijenjene su djeci od 7 do 9 godina. Na Fašnički vikendpočetku radionice polaznici će na pozornici kazališta Trešnja položiti mađioničarsku zakletvu, a na kraju će prezentirati trik te će sve rekvizite  moći ponijeti kući. Radionice će se održati  u terminu od 15.30 do 16.45 sati u suradnji s Centrom inovativne edukacije.
Učiteljica mentorica Iva Zeljko pomno odabire zabavne i kreativne radionice koje su prilagođene uzrastu djece polaznika. Cilj radionice  ‘Maske mogu sve’ je sudjelovati u kreativnom procesu, upoznati se s fašničkom tradicijom te podučiti djecu raznim likovnim tehnikama. Termin održavanja je od 15.45 do 16.45 sati, a namijenjene su djeci od 5 do 10 godina. Radionica će se održati u novouređenoj igraonici kazališta Trešnja.  Po završetku radionica, u 17.00 sati, na daske kazališta Trešnja stižu najsmotaniji i najsimpatičniji prijatelji Pat i Mat.

Fašnički vikend

Predstava ‘A je to!’ nastala prema poznatom animiranom serijalu oživljava ponešto zaboravljene vrijednosti, kao i ‘uradi sam’ duh kojega je nekoć bilo posvuda.

Foto: Press – Fašnički vikend