fbpx

Goran Grgić: Bogatstvo glumca je njegova osobnost!

Vinkovci…

Sinoć je započeo program 23. izdanja Festivala glumca u Vukovarsko srijemskoj županiji

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Festival glumcaOtvaranjem Trijenalne izložbe najboljih kazališnih plakata u predvorju Gradskog kazališta ‘Joza Ivakić’ Vinkovci sinoć je započeo program 23. izdanja Festivala glumca u Vukovarsko srijemskoj županiji. Posebnost izložbe je što ona sadržava ne jedan, nego cijeli niz Gavellinih plakata uz pomoć kojih možemo pratiti kazališnu produkciju toga kazališta od 2014. do predzadnje premijere ‘Kao na nebu’ i vidjeti kako raste njihov dizajn i kako dizajner Vanja Festival glumcaCuculić prati oblikuje vizualno rješenje sukladno naslovu i temi predstave te tako gradi vizualni identitet tog zagrebačkog kazališta. Riječ je o plakatima predstava: ‘Tri sestre’, ‘Amerika’, ‘Amadeus’, ‘Hrvatski bog Mars’, ‘Bojim se da se sada poznajemo’, ‘Kolovoz u okrugu Osage’, ‘Otelo’, ‘Umišljeni bolesnik’, ‘U registraturi’, ‘Malena’ i ‘Kao na nebu’, nastalih za Gradsko dramsko kazalište ‘Gavella‘ u Zagrebu. Prikazana su i dva plakata koja su dobila posebnu pohvalu ocjenjivačkog suda u sastavu Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković, a to su plakat Studia Omazić za predstavu ‘Hinkemann’ Zagrebačkog kazališta mladih i plakat Marina Mimice za predstavu ‘DobitnikKazališta KNAP iz Zagreba. Otvaranju izložbe svojim su nastupom pridonijeli glumica Mia Krajcar te Luka Ivoš na gitari.
Goran GrgićProgram Festivala odmah je nastavljen Festivalskim druženjem u Caffe baru Vinkovačka Lampa te u Gradskoj kavani Navis u Vukovaru, u kojoj je održan Mali noćni razgovor s glumcem Goranom Grgićem. Goran Grgić je u razgovoru s Katarinom Kozinom govorio o odnosu glume i režije, svom redateljskom debiju s predstavom ‘Perverznjak’ (slučajni) u Vinkovcima, ulogama u predstavi ‘Žena’, načinu na koji glumac živi s ulogom i kako dobra publika može učiniti predstavu odličnom. Istaknuo je kako je bogatstvo glumca njegova osobnost.
Svečanost otvaranja 23. Festivala glumca održat će se danas, u subotu 14. svibnja, u 21 sat u Dvorani „Mladost“ u Županji, gradu domaćinu Festivala, a odmah po svečanom protokolu Pere Eranović izvest će monodramu „Priče iz Vukovara“ nastalu u produkciji Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Goran Grgić

Foto: Dražen Bota