fbpx

23. Festival glumca: Vraćanje zajedničkom duhu kazališta i glumca

Županja…

Budite s nama na predstavama i razgovorima, neka vas ima i neka ste dobro došli u zajedničkom duhu vraćanja kazalištu i glumcu, poručio je Joško Ševo

Ivo Gregurević, Joško Ševo, Festival glumcuTjedan dana prije početka 23. izdanja Festivala glumca, u Županji ovogodišnjem gradu domaćinu, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno 18 predstava koje je izbornik Enes Kišević selektirao za sudjelovanje na Festivalu. Predstavljeni su i domaćin Festivala, istaknuti kazališni, filmski i televizijski glumac Ivo Gregurević, novi predsjednik Festivalskog odbora, Joško Ševo i ocjenjivački sud u sastavu: Lidija Helajz, Sanja Marin i Draško Zidar.
23. Festival glumca održat će se od 13. do 21. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Otoku, a uz izvedbe izabranih predstava publiku očekuje i bogat popratni program, koji uključuje Male noćne razgovore s glumcima, Teatar mladih, Glumca pjesnike, izložbe i kazališni kviz.
Festival glumcu– Izbor predstava koji je načinio Enes Kišević je sjajan i apeliram na sve koji su uključeni u Festival glumca, pa i Ministarstvo kulture, da bude uvjetovan nečim drugim osim voljom izbornika – rekao je predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo, nadovezujući se na raspravu na sastanku članova Organizacijskog odbora o sve težem ‘zatvaranju financijske konstrukcije’ Festivala glumca.
Svečanost otvorenja Festivala održat će se 14. svibnja u 21,00 sat u Dvorani ‘Mladost’ u Županji, a nakon svečanosti bit će izvedena predstava Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih HNK Split ‘Priče iz Vukovara‘ po tekstovima Siniše Glavaševića, u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića, naveo je član Organizacijskog odbora Jurica Buljan, rekavši kako je Festival glumca građanima Županje uvijek donosio radost, pa i u ratnim i poratnim danima, kada im je bilo najteže.
– Budite s nama na predstavama i razgovorima, neka vas ima i neka ste dobro došli u zajedničkom duhu vraćanja kazalištu i glumcu – poručio je Ševo okupljenim novinarima, kolegama i publici.

Foto: Dražen Bota