fbpx

Srpanj na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Zagreb…

Tuškanac– Srpanjski program na Ljetnoj pozornici Tuškanac otvario je Subversive Film Festival, koji se 1. srpnja predstavio filmom Mamac, nagrađivanom dramom Marka Jenkina o odnosu turizma i tradicije u engleskom ribarskom gradiću. 2. srpnja, na rasporedu je predstavljanje prozne zbirke Fafarikul Đurđice Čilić u izdanju i organizaciji izdavačke kuće Disput, a 3. srpnja ugostit ćemo premijeru dokumentarnog filma Višnje Skorin, Da je meni ono što mi nije, o životu glazbenice Sandre Jurak, u organizaciji produkcijske kuće Restart. Datumi 8. i 9. srpnja rezervirani su za Festival mediteranskog filma Split, koji će se zagrebačkoj publici predstaviti dva naslova iz svoje ovogodišnje selekcije, nakon čega slijedi Fantastic Zagreb Film Festival, koji će od 9. do 19. srpnja zagrebačkoj publici ponuditi izbor suvremenog i klasičnog žanrovskog filma, posebno onog iz domene znanstvene fantastike, fantastike, strave i trilera – poručuju organizatori.
Od 22. do 26. srpnja na Pozornici će gostovati i Hrvatski filmski savez, koji će prikazati i neke od najatraktivnijih naslova iz svojih Filmskih programa, a mjesec ćemo zaključiti s gostovanjima dvije popularne filmske manifestacije: Zagreb Film Festivalom, koji je na rasporedu između 28. i 30. srpnja, te Motovun Film Festivalom, koji je na rasporedu između 31. srpnja i 3. kolovoza.
– U kolovozu očekujemo „Film u šumi“, poseban program popularnih, festivalskih i kinotečnih naslova među kojima će svatko pronaći nešto za sebe – pozivaju organizatori.

Foto: Press