fbpx

Ne propustite događaj godine: Filharmonijski bal!

KD Vatroslav Lisinski…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filharmonijski balAko ste u novogodišnje jutro pratili koncerte Bečke filharmonije ili poželjeli biti tamo, razveselit će vas vijest da vas svake godine u novogodišnje vrijeme, pa tako i ove, orkestar Zagrebačke filharmonije također vodi u jedno od najsjajnijih doba europske kulture i u njeno najblistavije središte – Beč. Vodi Vas glazbom – najljepšim arijama, polkama, valcerima, koračnicama koje po zvuku i osjećaju vežemo uz Novu godinu.
Zagrebačka filharmonija svoj Filharmonijski bal tradicionalno održava prije samog dočeka pa će se tako već 30. prosinca 2014.godine prostor dvorane Lisinski pretvoriti u glazbeno-plesnu pozornicu. Nakon koncerta pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i sjajne mezzospranistice Diane Haller, zabavni program nastavit će se uz prekrasne vokale Ivanu Husar i Martinu Tomčić koje će pratiti Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije.
O ugledu koji je Filharmonijski bal kroz godine stekao u društvenom životu grada, najbolje svjedoči i suradnja sa poznatim umjetnikom-slikarem Dimitrijem Popovićem koji je za ovu priliku izradio vizualni identitet. Tako će vas sa naslovnica na ples pozivati zanosni ženski lik iz kreacije i ateljea ovog eminentnog umjetnika. Kao i prijašnjih godina, na koncertu će biti dodijeljenja Nagrada Zagrebačke filharmonije ‘Mladi glazbenik godine’ koja se uručuje mladom umjetniku/ici izvanrednih postignuća u 2014.g.
Za kraj godine počastite se dobrom atmosferom, opustite se uz provjerene ‘recepte’- glazbu i ples, drage ljude i običaje, a ulaznica do svega toga je ona koja vas vodi na  – Filharmonijski bal. Ulaznice za Filharmonijski bal potražite na blagajni Zagrebačke filharmonije ili putem sustava ulaznice.hr kao i na brojnim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.
Tradicionalni Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije održat će se u utorak, 30. prosinca s početkom u 20,30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Foto: Press