fbpx

Marija Husar: Glazba mi puni srce i dušu!

Za portal Scena.hr…

Kaže kako je ljubav prema glazbi na nju i sestru Ivanu prenio njihov otac, raduje se nastupu u Lisinskom, a najavila je izlazak novog singla

Marija Husar– Već dugo godina surađujemo sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH.  Iz tih naših dugogodišnjih koncerata proizašao je božićni koncert HNK Divas i Božićne zvjezdice – govori Marija Husar za portal Scena.hr. U dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 18. prosinca, Simfonijski puhački orkestar OSRH održat će tradicionalni božićni koncert, pod dirigentskom palicom Miroslava Vukovojca – Dugana i Davora Dropuljića. Gosti koncerta su Klapa HRM ‘Sv. Juraj’ i zbor ‘Izvor’. A solisti su sestre Marija i Ivana Husar te Marko Tolja. Humanitarni koncert ide u korist Udruge ‘Klub dobre vibracije’. Marija kaže kako se posebno raduje što će im se na pozornici pridružiti zbor ‘Izvor’. Glazbenica se veseli i nastupu sa sestrom Ivanom.
– Najdraže mi je nastupati sa sestrom. Svoj dio već znamo, pa to samo treba utvrditi na probama s orkestrom – objasnila je Marija. Dodaje kako je s Toljom uvijek zabavno i lijepo surađivati i pjevati.
– Ovo nam nije prvi put da zajedno nastupamo, ali će nam biti prvi put da ćemo u triu otpjevati pjesmu ‘Reci da me voliš’, a s Ivanom će u duetu otpjevati pjesmu ‘Baby it’s cold outside’ – otkrila nam je Marija.

“Glazba je dio mene”
Marija HusarIako iza sebe ima puno nastupa i koncerata i dugi glazbeni staž, Marija još uvijek ima tremu.
– Naravno, uvijek, ali s prvom pjesmom trema nestaje – naglasila je. Mariji glazba puni srce i dušu i ne može zamisliti život bez glazbe.
– Ona je dio mene i ja sam dio nje. Ja sam iz obitelji u kojoj je glazba uvijek bila važan dio i to je posebno moj otac prenio na Ivanu i mene – kazala je. Glazbenica će Božić provesti u krugu obitelji.

Najljepše u 2014. godini
Marija je istaknula i najljepše trenutke  koji su joj se dogodili u 2014. godini.
– Imala sam predivan koncert za Valentinovo koji već dugi niz godina radim sa svojim suprugom Vjekom. Okružena sam odličnim suradnicima, glazbenicima na koje se mogu osloniti i s kojima je uvijek sve nekako lako i lijepo. Tu je bend: Saša Miočić, Ante Gelo, Goran Kovačić, Abel Kovačević, Zvonimir Bučević-Buč. Posebno im se zahvaljujem na predivnoj glazbi, trudu i podršci u svim mojim projektima. Zatim, moja velika ljubav je Bonofest – festival moderne duhovne glazbe u Vukovaru. Nekoliko godina sam umjetnička ravnateljica tog festivala i svake godine je sve bolji i bolji. Sljedeće godine slavimo desetu godišnjicu, a ovaj je bio najbolji do sada! I još bih izdvojila koncert na Kamenitim vratima – ispričala nam je.

Najava novog singla
Marija priprema novi singl. Dio je Indirinog tima za novi show ‘The Voice‘, pa trenutno puno vremena provodi na snimanjima.
– A u 2015. godini najviše me veseli moj peti Valentinovski koncert, koji će biti 14. veljače 2015. u hotelu Westin – istaknula je Marija.

Foto: Press, privatni album