fbpx

Ivana Husar Mlinac: Napravila sam nemoguće!

Kulinarski show…

Dino: Skoro da nemam prigovora!

Ivana Husar Mlinac je, kako kaže, u novoj epizodi napravila nemoguće, a to je za nju bilo smisliti nešto jednostavno. Spremala je ribu drugi put u životu, a odlučila se za njeno pečenje na tavici u aromatičnom umaku i pripremu gnjezdašca od luka i krumpira.
Ivana Husar MlinacZa vrijeme kuhanja Ivana je sebi ‘nabila’ užurbani tempo te ju je pomalo dekoncentrirao Igor koji je do nje dolazio razgovarati, a koji pomoću tuđeg stresa, kako kaže, liječi svoj.
– Mešin, ti si moj idol! To što ne razgovaram s tobom ne znači da te ne volim nego…znaš? Trauma! – rekla mu je Ivana te priznala da je sad više ‘zagrizla’. Susrela se s istim problemom s graškom kao i kod curryja. Ovaj put Ivana nije htjela riskirati s kašnjenjem. “Shvatila sam konačno da ne kuham za 15 ljudi dakle da to ne moraju biti veliki obroci i da moram biti gotova na vrijeme”. Za vrijeme kuhanja se upoznavala i s pećnicom te je shvatila da je treba pojačati. U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je ‘fish and chips’ na hrvatski način.

Radovanova najpoznatija rečenica ponovno u MasterChef kuhinji

– Znam da će biti 100 zamjerki, to fakat očekujem – rekla je Ivana prije kušanja. Kad je kušao njezino jelo, inače zahtjevni Dino je komentirao:
– Skoro da nemam prigovora. Riba je odlično isfiletirana, pak choy odlično kuhan, povrće zeleno. Jedino bi luk u povrću rezao tanje ili kuhao malo duže. ´Svaka čast! – poručio joj je. Andreju je sve fino napravljeno.
– Rečeno je što je rečeno, a morate znati da je ovo što je rekao Dino je maksimalno od njegove pohvale. Ja ću reći što mislim, a što on nikad neće nikad – započeo je Radovan završivši sa svojom najpoznatijom rečenicom: “Meni je to jako fino!”.
Žiri je, kao i uvijek, o jelima vijećao savjesno. Dino iz dana u dan vidi napredak, a u ovom izazovu nije bilo loših tanjura.
– Svatko je napravio sam za sebe korak ili dva naprijed’. Zbog toga što je pripremila jelo zericu maštovitije, ambicioznije, poduzetnije i, po okusu, zamamnije – pobjednica je Ivana! – proglasio je Radovan.
– Jako sam sretna! – izjavila je pobjednica. “Splet okolnosti je bio takav da je to što sam zamislila bilo uspješno i ukusno i fakat sam sretna. Baš je dobar osjećaj!”, dodala je na kraju.

Foto: Press