fbpx

Michael Palin: Moja putovanja

Nova dokumentarna serija Michael Palin: Moja putovanja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 21. rujna 2021. godine na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20,05 sati počinje s prikazivanjem nove dokumentarne serije Michael Palin: Moja putovanja u trajanju od šest epizoda.

Michael Palin

Omiljeni televizijski putnik Michael Palin prisjeća se kako su nastala četiri njegova slavna putopisa – “Put oko svijeta u 80 dana”, “Od pola do pola”, “Puni krug” i “Sahara”.

U intimnom razgovoru, prikazujući materijal iz privatnog arhiva, pripovijeda kako je postao ovisan o putovanju i otkriva s kakvim se izazovima suočavao snimajući svoje legendarne putopise.

Usto će nam i njegovi slavni obožavatelji Simon Reeve i Joanna Lumley ispričati kako ih je Michael nadahnuo da i sami krenu u sličnu pustolovinu.

U prvoj epizodi saznat ćemo kako se dogodilo da nekadašnji član Montyja Pythona postane putnik. Kad je prihvatio ponudu da krene na put oko svijeta stopama Phileasa Fogga, nije ni slutio da će snimiti najveći hit u svojoj karijeri, promijeniti format televizijskih putopisa i započeti tridesetogodišnje razdoblje obilježeno pustolovinom.

Tako će nastati serije kao što su “Od pola do pola” i “Puni krug”. Nakon što je posjetio Bliski istok, Indiju i Kinu, Michael Palin postao je ovisnik o putovanju.

Foto: Press