fbpx

Željko Kopić: Kao netko tko živi za klub stavio sam se na raspolaganje

Željko Kopić novi je trener GNK Dinamo

Svi smo zajedno i čvrsto stajali iza Damira i momčadi, rekao je Željko Kopić

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak prijepodne na stadionu Maksimir službeno je predstavljen novi glavni trener prve momčadi Dinama gospodin Željko Kopić koji je posljednjih godinu i pol obnašao funkciju voditelja Dinamove nogometne škole.

Novog trenera prve ekipe predstavio je predsjednik kluba gospodin Mirko Barišić.

Željko Kopić

– Naš dosadašnji trener Damir Krznar sinoć je podnio ostavku na dužnost trenera prve momčadi Dinama. Uprava je odmah reagirala i tu ostavku uvažila, jer je on potvrdio da nikakvih promjena mišljenja neće biti, i za ovaj period od nepunih mjesec dana Uprava je imenovala našeg djelatnika Željka Kopića za trenera prve momčadi – rekao je predsjednik Barišić pa nastavio:

– Moje i naše mišljenje o Damiru Krznaru je jako dobro – najbolje, kao o znalcu i čestitom čovjeku, a kad je riječ o rezultatima, nije uspio. Rezultatska krivulja, kad je riječ o rezultatima, krenula je u zadnjih mjesec dana – strmoglavo ići prema dolje.

On je kao moralan čovjek podnio ostavku, za koju pretpostavlja da će biti jedan mentalni šok i da će se priča o igračima i rezultatima promijeniti. Bez obzira na sve, on je bio uspješan trener, osvojio je duplu krunu, igrao četvrtfinale EL-e i kažem ovdje, izjavljujem, da Damir Krznar ima izbor, mi ga želimo zadržati u našem sustavu, to je mišljenje svih nas, na kojoj god poziciji želi – dodao je Mirko Barišić.

Željko Kopić

– Godinu i pol dana sam dio Dinamove obitelji na poziciji voditelja nogometne škole. Napravili smo puno, napravili smo velike pomake u infrastrukturi, puno za rad naših mladih igrača, napravili smo puno na principima igre, veliki broj naših juniora igra za B ekipu.

Od 12 momčadi, 10 se nalazi na prvom mjestu, što me čini zadovoljnim u ovom dijelu posla koji sam do sada radio – rekao je novi trener Dinama Željko Kopić.

– Svi smo zajedno i čvrsto stajali iza Damira i momčadi, ali završila je utakmica kako je završila, i Damir je povukao potez. Uprava je sa mnom razgovarala, i ja kao djelatnik kluba i kao netko tko živi za klub, stavio sam se na raspolaganje.

I dogovorili smo se da do kraja ove polusezone napravimo sve što možemo da rezultati budu kakve priželjkuju i navijači Dinama i svi zaposlenici kluba – rekao je Željko Kopić.

Foto: Press GNK Dinamo – Igor Kralj/Pixsell