fbpx

Zlatko Dalić: Portugal je prava šansa za provjeru

Vatreni…

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić podijelio je svoja razmišljanja po okupljanju Vatrenih za susrete s Portugalom i Španjolskom

Zlatko Dalić– Srebro je s nama, ali moramo to polako zaboraviti, moramo se okrenuti onome što slijedi. Moramo štošta složiti, a imamo veliki uteg na leđima. Međutim, mislim da se s njime možemo nositi. Krećemo dalje – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
Nakon povijesnog uspjeha osvajanjem srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Vatreni kreću u novi natjecateljski ciklus. Portugalski grad Faro i aktualni europski prvak Portugal bit će prvi domaćin svjetskim doprvacima 6. rujna (19.45 sati po lokalnom vremenu) u prijateljskoj utakmici.
Zlatko Dalić– Važno je nastaviti s dobrim utakmicama, protiv teških suparnika. Sjajno je neprestano igrati protiv europskih ili svjetskih prvaka, to je prava šansa za provjeru igrača koji dolaze. Neke stvari još moramo analizirati, sve u sklopu priprema za Europsko prvenstvo – kazao je Dalić.
– Vrijeme je za neke mlađe i moramo raditi na tome, nama trebaju tri ili četiri nova Rebića, igrači puni ambicije i želje. Naravno, to ne znači da igrači sa Svjetskog prvenstva nisu u prvom planu. U napadu imamo Santinija, Čopa, Livaju, a netko možda još dodatno iskoči. Neka dokažu svoju kvalitetu, da možemo računati na njih. Rakitić je imao kraći odmor zbog Superkupa i dogovorili smo da se priključi za Španjolsku. Ja se nadam da Luka neće stati na dosadašnjim nagradama, nadam se da mu u ruke dolazi i Zlatna lopta. On ju je u potpunosti zaslužio. Meni je velika čast biti među tri kandidata za najboljeg trenera, to mi je najveći uspjeh u karijeri, a ne bi ga bilo da nije bilo srebra u Rusiji i zato hvala igračima za ovu nominaciju. Velika je stvar za hrvatski nogomet imati predstavnike u takvoj konkurenciji – zaključio je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.
Hrvatska reprezentacija je s reprezentacijom Portugala igrala na EP-u 1996. godine u Engleskoj (0:3), u prijateljskim utakmicama igrala je 2005. godine (0:2) i 2013. godine (0:1) te na EP-u 2016. godine u Francuskoj kada je Vatrene Portugal porazio minimalnom pobjedom u produžetku.

Foto: Press – HNS, arhiva