fbpx

Celebrity MasterChef: Sve o kandidatima!

Nova TV…

MasterChefTreća sezona najvećeg svjetskog talent show-a u kuhinji, MasterChef-a, vraća se na male ekrane u novom ruhu: kandidati iz svijeta showbusinessa, glazbe, mode, kazališta i filma  otkrit će svoj skriveni talent!  Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce ljubitelja kuhanja koji će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu. Igor Mešin, Sanja Vejnović, Ivica Skoko, Filip Šovagović, Nikša Kušelj, Alka Vuica, Mario Valentić, Emilija Kokić, Nives Zeljković, Anđa Marić, Nada Rocco, Irina Čulinović, Ranko Zidarić, Ivana Husar Mlinac, Antonija Šola i Luka Nižetić kročit će u najpoznatiju reality kuhinju. Celebrity MasterChef od 14. ožujka na Novoj TV.

O konceptu Celebrity MasterChefa:

Celebrity MasterChef donosi i novi koncept same emisije:
celebrity masterchefU prvih nekoliko nastavaka Celebrity MasterChefa gledatelji imaju priliku upoznati svih 16 kandidata. Jedan od prvih izazova bit će napraviti vlastito autorsko jelo koje će najbolje pokazati kulinarske vještine natjecatelja uz ograničeno vrijeme te neograničen izbor namirnica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se natjecatelji snaći u Testovima osjetila, kao i tko će u Stres testu najbolje replicirati jelo koje će biti presudno za daljnji ostanak u MasterChef kuhinji. Brojni izazovi vrlo brzo će biti kobni za neke natjecatelje tako da već kroz prvih osam epizoda u showu ostaje tek njih dvanaest.
Naši celebrity natjecatelji zatim će se susresti s već svima dobro poznatom Kutijom iznenađenja. Na svojim radnim jedinicama dobiti će kutiju u kojoj se nalaze namirnice s kojima u zadanom vremenu trebaju napraviti što bolje jelo. U Testu kreativnosti netko od njih će imati privilegiju odabira između tri namirnice glavnu s kojom će svi morati kuhati, ali i još neke prednosti koje mu mogu povećati šanse za prolazak u polufinale.

O žiriju:

Radovan Marčić, treću je sezonu član žirija MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Petnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu ‘More’. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: ‘Peljar hrvatskog Jadrana’, ‘1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana’, ‘Poslanice sladokuscima’ te ‘Gustoza đita’ koja je prevedena na četiri strana jezika. Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

Dino Galvagno, jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih chef-ova. Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču. U godini izbivanja s malih ekrana kuhao je najuglednijim političarima Europe prilikom svečanosti ulaska RH u EU, glavni je chef u restoranu 5/4 koji je izazvao veliki interes kod gurmana ali javnosti općenito upravo zahvaljujući njegovom konceptu.

Andrej Barbieri, novi član žirija MasterChefa, rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam – mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a  od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd., a danas vodi kuhinju  poznatog opatijskog restorana Bevanda.

O kandidatima:

ALKA VUICA, kantautorica
Preferira mediteransku kuhinju. Najradije kuha istarska i talijanska jela. Nakon njih dvoje slijedi bosanska kuhinja koju jako voli. Njeni specijaliteti su rižota i razne slane pite. Slatko rijetko priprema, a uglavnom se radi o tiramisuu, palačinkama i laganim tortama. Najradije kuha svom sinu, obožavatelju njene kuhinje, kojem kuha svaki dan.

ANĐA MARIĆ, umjetnica
Jako voli kuhati, svidjelo joj se od malena kada je pomagala mami i baki, ali ozbiljno se posvetila kulinarstvu kada se udala i dobila dijete, onda je počela kuhati s posebnim užitkom. Danas spravlja sve i svašta ali njen su adut glavna jela.

EMILIJA KOKIĆ, pjevačica
Emilija preferira mediteransku i tajlandsku kuhinju. Obožava kuhati sva jela, nema nešto posebno što bi istakla, naprosto obožava kuhati. Preferira slano. Najradije kuha suprugu i prijateljima. Posebno voli kuhati gurmanima i uvijek je otvorena za kritike, dapače voli ih jer joj pomažu da uvijek bude bolja. Sama je naučila kuhati, proučavala je različite kuharice i sama eksperimentirala i kombinirala kuhinju iz različitih dijelova svijeta. Stvara nešto svoje, posebno uživa u različitim kombinacijama. Kuha po raspoloženju, odnosno što je veseli taj dan.

FILIP ŠOVAGOVIĆ, glumac i multimedijalni umjetnik
Najviše voli kuhati juhu od teleće koljenice, uvijek skuha čim više da ima za okrjepu za one koji ‘nalete’ do njega. Voli kombinaciju dalmatinske i slavonske kuhinje, a njegov je specijalitet je crno- bijeli rižoto. Naučila ga je kuhati baka iz Splita.

IRINA ČULINOVIĆ, radijska voditeljica
Irinin najbolji prijatelj je wok u kojem spravlja sve što u njega stane i pravi je majstor u tome. Obožava povrće i voće. Preferira azijsku i mediteransku kuhinju. Vjeruje da je za spremanje dobrog ručka dovoljno imati maslinovo ulje i češnjak. S obzirom da je ljubav prema kuhanju naslijedila od majke koja je zadnji put kuhala 1975. i oca koji je vješt u otvaranju konzervi, nameće se da je kuhanje zavoljela iz puke nužde.

IGOR MEŠIN, glumac, redatelj i voditelj
Igor preferira domaću kuhinju. Voli kuhinju svih hrvatskih regija: od dalmatinske do slavonske. Nema omiljeno jelo, već voli sve pripremati: ponajviše slano, ali ni slatko mu nije strano. Ne pamti kad je točno naučio kuhati, naučio je to kroz život, a danas kuha skoro svaki dan.

IVICA SKOKO, modni dizajner
Najviše voli mediteransku kuhinju. Najradije kuha ribu i povrće. Naučio je kuhati još u osnovnoj školi, od odličnih kuharica: mame i bake. U restoranima ili kada je u gostima uvijek pita za recept jela i zanima se za namirnice i samu izvedbu. Voli raditi večere za prijatelje, tako da prije izlaska svi dođu k njemu na finu klopu.

IVANA HUSAR MLINAC, pjevačica
Počela je kuhati s 23 godine, prije toga je mama bila apsolutna vladarica kuhinje prema kojoj Ivana do tada nije gajila nikakav interes. Prva uspješnica za štednjakom bili su muffini, zbog kojih je stekla golemu sklonost prijatelja koji su se pozivali u goste svakodnevno. Danas voli spremati raznovrsnu hranu, jako joj je važna kvaliteta namirnice. Što god joj dođe pod ruke kreativno i ambiciozno priprema prijateljima, a obitelji što jednostavnije jer su tada mjerila prema kuhinjama vrtića i škole.

LUKA NIŽETIĆ, pjevač
Obožava ribu i sve što je iz mora, ali i pite, soparnik, njoke, krumpiruše. Nema neko jelo koje mu je najdraže kuhati, što kuha ovisi o tom danu i raspoloženju. Najdraže mu je od ‘ničega napraviti nešto’: kada ima malo namirnica i k tome nespojivih, a uspije napraviti ukusno jelo. Preferira slano. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke koja je majstor u kuhinji. Kaže da je uvijek bila par koraka ispred drugih mama, spaja nespojivo. Počeo je kuhati samo iz čiste ljubavi. Najradije kuha kako bi iznenadio prijatelje. Kuha svaki dan, osim kada je baš u velikoj gužvi radi poslovnih obveza.

MARIO VALENTIĆ, osobni trener
Odmalena je volio pomagati mami u pripremi kolača, a unazad deset godina posvetio se kuhanju i naučio štošta o spravljanju zdrave hrane. Najviše voli mediteransku i makrobiotičku kuhinju, a njegovi specijaliteti su „leća na fino“ i zdravi sportski kolači s proteinima.

NADA ROCCO, glumica
Nada preferira sirova jela, zbog toga što su zdrava, živa i najbolje hrane naše žive stanice, kako kaže. Zahvaljujući sirovoj hrani izliječila je osteoporozu, popravila krvnu sliku te o tome napisala knjigu ´Moje sirove strasti’. Ozbiljno je počela kuhati kada se udala i doselila k suprugovoj obitelji.  Svekrva je bila njen prvi instruktor, a prva lekcija bila je priprema šalše.

NIKŠA KUŠELJ, glumac i glazbenik
Preferira mediteransku kuhinju s izletima na kontinent. Što najradije kuha ovisi sezoni. Voli pripremati sezonska jela, npr. šparoge u proljeće. No što će kuhati uvelike ovisi o tome za koga pripremi jelo. Voli kuhati dragim ljudima, prijateljima, obiteli, djevojci. Obožava sol i cvijet soli, to mu je zaštitni znak. Naime, izdao je zbirku pjesama – Fleur de sel te nosač zvuka Berači soli.

NIVES ZELJKOVIĆ, spisateljica i pjevačica
Obožava spremati kolače jer ih obožava i jesti. Prvo jelo je spremila s 11 godina, bile su to knedle s čokoladom. Od tada je počela velika ljubav prema kuhanju. Danas kuha sve i svašta, ponajviše za obitelj. Kuha ovisno o raspoloženju i uživa u tome.

RANKO ZIDARIĆ, glumac
Omiljeno jelo Ranka Zidarića su školjke na sve moguće načine. Preferira jednostavnu kuhinju bez puno filozofije i termičke obrade, kakva je mediteranska kuhinja. Kuhanju se posvetio kada je počeo živjeti sam i voditi samostalan život. Danas najradije kuha svojoj djeci.

SANJA VEJNOVIĆ, glumica
Počela je kuhati s dvadesetak godina. Osnove je naučila od mame, a kasnije je kulinarsko znanje razvijala zahvaljujući razmjeni recepata i iskustava s prijateljicama te čitajući razne kuharice. Preferira francusku i talijansku kuhinju, odnosno njihovu kombinaciju. Najviše voli pripremati kolače. Voli kuhati za ljude koje voli, onda kuha s posebnom ljubavlju i užitkom.

Foto: Press