fbpx

Monako: Svijet bogatih – iza kulisa kneževske palače

Dokumentarna serija Monako – Svijet bogatih

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 30. studenog 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Monako – Svijet bogatih.

Monako

Monako je malena zemlja, tek nešto malo veća od londonskog Hyde Parka, no ujedno ima i najveću koncentraciju milijunaša na svijetu. Zavirit ćemo iza kulisa kneževske palače i pratiti život kneza Alberta II. koji vlada ovom jedinstvenom suverenom državom.

Monako

Monako je svijet super bogatih pa ćemo tako upoznati milijunaše i radnike koji im omogućuju luksuzni stil života.

Budući da stanovnici ne plaćaju porez na dohodak, gospodarstvo Monaka temelji se na golemim prihodima od potrošnje. BBC-jeva ekipa je dobila pristup najekskluzivnijim događajima i vrhuncima društvenog života, od Velike nagrade Monaka do sajma jahta, te snimala u legendarnim građevinama poput slavnog kasina ili “Hôtela de Paris”.

Ova nam trodijelna dokumentarna serija daje nevjerojatan uvid u život jednog od najglamuroznijih mjesta na svijetu – pridružit ćemo se knezu u privatnom zrakoplovu, promatrati raskošne pripreme za Bal Crvenog križa, upoznati ulične čistače milijardera.

Foto: Press