fbpx

Nagrađujemo čitatelje: Mimi u HNK u Zagrebu!

Nagradna igra…

MimiPortal Scena.hr u suradnji s Hrvatskim narodnm kazalištem u Zagrebu nagrađuje najsretnije čitatelje s 2×2 ulaznice za suvremenu operu ‘Mimi‘ Frédérica Verrièresa koja je na programu u HNK u Zagrebu, u petak 25. ožujka s početkom u 19.30 sati te u subotu 26. ožujka s početkom u 18,00 sati. Kako bi osvojili nagradne ulaznice potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu Scena.hr, lajkati objavu i podijeliti je na svom zidu. Na mail [email protected] poslati u naslovu maila ključnu riječ ‘Mimi‘, ime i prezime te datum za koji želite ulaznice.
Sretni dobitnici bit će obaviješteni putem maila u četvrtak 24. ožujka 2016. godine do 20,00 sati, objavom na portalu Scena.hr i na službenoj Facebook stranici.
O predstavi:
MimiU petak, 25. i subotu, 26. ožujka ponovno možete pogledati operu Mimi Frédérica Verrièresa pod ravnanjem Darijana Ivezića u režiji Guillaumea Vincenta. Riječ je o projektu nastalom u koprodukciji pariškoga kazališta Bouffes du Nord i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Hrvatska premijera predvođena domaćim izvođačima pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera u režiji Guillaumea Vincenta održana je 18. siječnja 2016. godine. Novim izvedbama ravnat će Darijan Ivezić, kojemu će to biti dirigentski debi.
Maja PosavecOpera Mimi slobodna je adaptacija Puccinijeve opera La Bohème. I ona govori o umjetnosti, siromaštvu i ljubavi, iznad svega, ljubavi u svim oblicima, jer svaki lik ima svoju viziju ljubavi koja mu pripada, bilo da je riječ o idealiziranoj emociji, ljubomori, bolesnoj ljubavi ili onoj smrtonosnoj…. Mimi Frédérica Verrièresa nije transpozicija Puccinijeve opere La Bohème; Mimi je djelo otrgnuto iz 19. stoljeća, u želji da zazvuči i odjekne danas i sada. Mimi je sagledana iz dvostruke perspektive, one Puccinijeve koju dobro poznajemo i ove sadašnje, koja je čini našom suvremenicom.
U glavnim ulogama nastupaju pjevači Leon Košavić, Maja Posavec, Mia Domaćina, Đani Stipaničev, Gorana Biondić i Vanda Winter.

OBJAVA NAGRADA 24. ožujka:

Nagrade 2×2 ulaznice za kazališnu predstavu ‘Mimi‘ Frédérica Verrièresa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu osvojili su; Bjanka Stojanova za petak 25. ožujka s početkom u 19.30 sati te Marina Podrug za subotu 26. ožujka s početkom u 18,00 sati.
Ulaznice se podižu na blagajni kazališta na dan predstave. Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, ovaj tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Scena.hr

Foto: Press – M. Bratoš