fbpx

Tajni život zoološkoga vrta

Dokumentarna serija Tajni život zoološkoga vrta

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 17. studenog 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u poslijepodnevnom terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Tajni život zoološkoga vrta u trajanju od 16 epizoda.

Tajni život

U zanimljivoj seriji Tajni život zoološkoga vrta, Kamere nas vode u svijet 15.000 česterskih životinja i prate njihove obrede prijelaza, obiteljsku dinamiku u pojedinim skupinama i bilježe kako se u njihovim životima odigravaju ljubav, starost, roditeljstvo, sukobi te život i smrt. U novoj sezoni prikazano je više životinja nego ikad prije – od slonova do smaragdnih osa, od zagonetnih tenreka do neumornih merkata.

Tajni život

Česterski timaritelji otkrivaju tajne svoga rada s nekim od najugroženijih životinjskih vrsta na svijetu te što sve čine kako bi životinje bile sretne i zdrave. U prvoj epizodi serije Tajni život zoološkoga vrta ženka istočnog crnog nosoroga Kitani treba se okotiti i tako povećati broj jedinki ove ugrožene vrste. No Kitani je ranije izgubila tri mladunca pa su svi zabrinuti. Timaritelji se pribojavaju da ne ide sve po planu.
Smaragdna osa Ripley traži savršenog žohara koji će joj omogućiti polaganje jajašaca. Na njegovu žalost, polaže ih na živog žohara, paralizira ga otrovom i tako ga pretvara u zombija. U zoološki vrt stigla su četiri nova rijetka sisavca, zagonetni tenreci s Madagaskara. O njima se zna veoma malo pa timaritelji ulažu velik trud kako bi im omogućili razmnožavanje.
Ženka crvene riječne svinje Mali okotila je blizance, no neobuzdani otac Confetti prijetnja je vlastitim mladuncima.

Foto: Press