fbpx

Podjelom nagrada zatvoren je 54. PIF

54. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF

– 23. rujna u 20.00 sati ispratili smo još jedan PIF, pripreme za sljedeći mogu početi. Svaka godina ima svoje posebnosti, pa tako i ova. Jedan je od rijetkih koji je ugostio samo predstave za djecu, iako već godinama dokazuje, a još će i godinama dokazivati da lutkarstvo nije samo za djecu.

PIF

Borba s koronom je bila žestoka, 4 predstave su otkazane od čega su 3 našle zamjenu dok je jedna, ona iz Bugarske, puštena online. Osobito drago nam je bilo vidjeti organizirane skupine učenika nakon dugo vremena, kako na predstavama tako i na radionicama. Radost je bila uzajamna. Povorka, brojne radionice, filmovi, programi na otvorenom…

Lutke su još jednom preplavile Zagreb, ugostili smo više od 120 lutkara iz 12 kazališta iz 7 zemalja te 19 predstava i 24 popratna programa. Sve je to završilo danas dodjelom nagrada – poručuju organizatori.

Kao i svake godine PIF prati dječji i stručni žiri.

Dječji žiri u sastavu Leonarda Iva Dozan, Mia Dozan i Marko Laštro jednoglasno je donio odluku da se najboljom proglasi predstava AKO ME NE BUDE u izvedbi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Republika Hrvatska;

PIF

STRUČNI ŽIRI u sastavu Katarina Kolega, Saša Latinović i Olga Vujović donio je na sastanku 23. 9. 2021. sljedeće odluke:

NAGRADA “TIBOR SEKELJ” za predstavu s najhumanijom porukom dodjeljuje se KAZALIŠTU LUTAKA LJUBLJANA, Republika Slovenija, za predstavu NEBO IZNAD NAS.

PIF

GLAVNA NAGRADA “Milan Čečuk” za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se KAZALIŠTU LUTAKA BRATISLAVA, Slovačka Republika, za predstavu KRONOPATULJCI.

Foto: Press – PIF – Ivan Špoljarec