fbpx

Prijateljice Dora i Zrinka zajedno na kazališnim daskama!

Građanin plemić…

Uzbuđena sam  što opet igramo u ovoj predstavi, to nam je jako draga predstava, rekla je Lipovčan

Dora LipovčanNakon dvije i pol godine, bliske prijateljice Dora Lipovčan i Zrinka Cvitešić jučer su ponovno igrale zajedno na kazališnim daskama zagrebačkog HNK.
Dora Lipovčan– Uzbuđena sam što opet igramo u predstavi ‘Građanin plemić‘. To nam je jako draga predstava. Prije šest godina smo je radili, a obje smo je radile pod svinjskom gripom – prisjetila se Dora za portal Scena.hr. Dora u predstavi igra Lucille koju pokušavaju udati.
– Neke stvari se preslikavaju iz života i na kraju predstave ipak me uspiju udati, a Zrinka je naša neobična sluškinja – kazala je kroz smijeh glumica. Glumice su uživale na predstavi. Dora je ponosna na Zrinku jer je ulogom ‘Once’ na West Endu osvojila prestižne kazališne nagrade. No glumica ne razmišlja o karijeri u inozemstvu.
– Mene su pokušavali odvesti u inozemstvo nekoliko puta, ali ne mogu ja to. Ja sam osmi čovjek iz svoje obitelji koji radi u ovoj kući. Moj pradjed je ovdje bio 1920. godine šef tehnike, baka mi je bila garderobijerka, ovo je moj grad, HNK je moje kazalište – istaknula je Dora.

Foto: Scena.hr