fbpx

Zrinka Cvitešić: Bilo je uzbudljivo opet igrati u Hrvatskoj

Ekskluzivno…

Za portal Scena.hr

Zrinka CvitešićZrinka Cvitešić jučer je oduševila publiku ulogom sluškinje Nicole u predstavi ‘Građanin plemić‘ u zagrebačkom HNK. Dobitnica najprestižnije britanske kazališne nagrade ‘Laurence Olivier Award‘ dvije i pol godine nije igrala u Hrvatskoj.
– Danas mi je bilo jako uzbudljivo. Ovo mi je bila najdraža predstava u HNK. Na ovoj predstavi se uvijek dobro zabavljalo, to je ono što mi je ostalo. A predstava je rasla iz predstave u predstavu. To je ono najljepše, kad predstava živi, diše i razvija se. Dvije i pol godine nisam igrala u Hrvatskoj, tako da sam bila u panici. Prošle su mi neke rečenice na engleskom jeziku prije izlaska na scenu, ali to je sad valjda normalno – ispričala je lijepa Zrinka ekskluzivno za portal Scena.hr. Glumica je 2013. godine dobila glavnu ulogu u mjuziklu ‘Once’ na londonskom West Endu, a svojim talentom je potpuno osvojila britanske glumačke krugove i publiku. Glumica je ubrzo ulogom u mjuziklu ‘Once‘ osvojila nagradu za najbolju debitanticu, zatim nagradu Broadway World UK za najbolju glumicu u mjuziklu ‘Once’ te nagradu Laurence Olivier Award u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu ‘Once‘ 2014.  Zrinka nam je otkrila tajnu uspjeha na svjetskoj kazališnoj sceni.
Zrinka Cvitešić– Ja sam ovdje izgradila dobre temelje. Imala sam ogromnu sreću jer sam već kao klinka igrala s velikim glumcima poput Borisa Dvornika. Baš su se dogodile divne i sretne okolnosti. Nakon toga sam završila u kazalištu ‘Komedija’ gdje ne postoje bolji glumci na svijetu za pripremiti mladog glumca, tako da sam prošla sve. Naravno da imaš tremu kad si na svjetskoj sceni, ali pokazalo se da je meni englesko tržište, lakše od hrvatskog tržišta jer sam u 13 godina kazališta dobila jednu nagradu, a tamo sam pokupila sve u dva mjeseca. Tako da mi je očito tamo lakše. Ovdje se definitivno ne cijeni rad, žrtva, i to ne govorim o sebi, nego općenito – naglasila je lijepa Zrinka za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr