fbpx

Video: HNK Zagreb – operni spektakl na otvorenome

Zagreb…

Iduća lokacija operni spektakl HNK Zagreb na otvorenome bit će u Travnom, kod Mamutice

HNK ZagrebHNK Zagreb je svojim sugrađanima u ponedjeljak darovalo mali operni spektakl na otvorenome, u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, gdje su mogli uživati u izvedbi solista Opere, Lane Kos i Ljubomira Puškarića. Zahvala je to svima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima.
Mnogi su, poštujući pravila preporučena razmaka, uživali su u izvedbama opernih arija: Wolfganga Amadeusa Mozarta iz Don Giovannija, duet Don Giovannija i Zerline Lŕ ci darem la mano; Giuseppea Verdija iz Traviate, duet Violete i Germona Pura si come un angelo; Giacoma Puccinija iz Giannija Schicchija, arija Laurette O, mio babbino caro; Gioachina Rossinija iz Seviljskiog brijača, kavatina Figara Largo al factotum; Giuseppea Verdija iz Trubadura, duet Leonore i grofa Lune Vivrŕ! Contende il giubilo.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, na ovaj način želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će moći slušati operne arije u izvedbama istaknutih solista u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora te tako, bar malo, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.
– Iduća lokacija na kojoj sugrađani mogu sa svojih prozora i balkona slušati naše soliste bit će u Travnom, kod Mamutice – plato kod KUC Travno (B. Magovca 17), 6. svibnja u 20.00 sati. Za vas će pjevati operni solisti Ivana Lazar i Ozren Bilušić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto – poručuju iz HNK Zagreb.

Foto: Press HNK Zagreb
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cs-tSoYABTQ[/embedyt]