fbpx

Mirisi Božića u Konavlima 2014.!

Tradicija…

Mirisi BožićaDanas 21. prosinca 2014. godine u 17,45 sati otvara se sedma tradicionalna manifestacija ruralnog turizma Mirisi Božića u Konavlima 2014., koncertom u župnoj crkvi sv. Nikole u Čilipima.
Mirisi BožićaU sklopu otvaranja predviđen je bogat kulturni program, tako će uz Dubrovački simfonijski orkestar nastupiti i Župni zbor crkve sv. Nikole u Čilipima, Klapa ‘Oštro’ iz Konavala, Ženska klapa ‘Amfora‘ iz Dubrovnika, Ženska klapa ‘Drače‘ iz Mostara, uz dirigenta Krešimira Magdića i recitatora Franu Perišina.
Na programu su adventski napjevi i Božićne pjesme, a ulaz za koncert koji počinje u 17:45 sati je besplatan.
Mirisi Božića u Konavlima pokrenuti su 2008. godine kao promotivni događaj u ruralnom turizmu Konavala, tada u obliku najveće kolende u Hrvatskoj, te su se vremenom pozicionirali kao prepoznatljiv turistički proizvod, što predstavlja dodatnu vrijednost cijeloj dubrovačkoj turističkoj destinaciji.
Trajanje manifestacije je od 21. do 28. prosinca 2014. godine, i organizatori pozivaju sve u Konavle, da povedete drage osobe i svoje prijatelje te uživate i ove godine u bogatom programu koji je za vas pripremljen.

PROGRAM: Mirisi Božića u Konavlima 2014.

Nedjelja, 21. prosinca     17:45 sati – OTVARANJE MANIFESTACIJE
Božićni koncert – Dubrovački simfonijski orkestar i gosti
Župna crkva sv. Nikole, Čilipi
Ponedjeljak, 22. prosinca 10:00 sati – OKRUGLI STOL
povodom međunarodne godine OPG-a: “Ruralni turizam – mogućnosti razvoja” uz obilazak domaćinstava, sudionika projekta “Srce Konavala”
Zavičajni muzej Konavala, Čilipi
17:00 sati – PRIREDBA “Božićni dar konavoske dječice”
Božićni program KUD-a “Stjepan Radić” – Pridvorje uz nastup najmlađih uzrasta KUD-a “Čilipi” i KUD-a “Sveti Juraj” – Osojnik
Dom kulture Gruda
Utorak, 23. prosinca – 11:00 sati – HUMANITARNA AKCIJA
“Nek’ nam je svijem Božić”
Konavle
18:00 sati – Cavtatska vremeplovna kolenda – oživljavanje tradicije uz susret sa znamenitim povijesnim ličnostima koji će kolendare, uz tratamenat, provesti gradom
Cavtat (ispred ureda TZ Konavle)
Petak i subota, 26. i 27. prosinca  – 11:00–21:00 sati – Dani otvorenih vrata konavoskih agroturizama
Konavle
Nedjelja, 28. prosinca – 16:00–22:00 sati – Festival zelene menestre i vina
Dom kulture Gruda

Foto: Press