fbpx

Na božićnom koncertu Božić u INK 4 tenora oduševili publiku

U sklopu projekta Božić u INK

– “Božić u INK” je glazbena priča pokrenuta 2013. te već osmu godinu prikuplja novac u humanitarne svrhe. Ulaznice za ovaj veliki božićni humanitarni gala koncert brzo su se rasprodale – otkrio je novinar Daniel Sponza koji je s Gradom Pula i kompanijom Arena hospitality Group bio organizirao ovaj događaj, a Tenori su nastupom nadmašili sva očekivanja pulske publike.

Božić

4 tenora – Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak zapjevali su talijanske kancone, operne arije, ali i svima poznate domaće i svjetske evergreene te svoje autorske pjesme.

Božić

Naravno, u blagdanskom dugu koncerata na repertoaru nije nedostajalo božićnih pjesama. Publika je čak imala priliku čuti i njihovu najnoviju pjesmu “Divna je noć”. Riječ je o njihovoj prvoj božićnoj pjesmi koju izvode s Goranom Karanom, autorom glazbe i stihova koji su saželi istinsku bit Božića.

Tenori su održali u Cave Romani prekrasan koncert u 2019. godini koji je ostao svima u sjećanju zbog jedinstvenog ambijenta starog rimskog kamenoloma i publike koja je napravila nevjerojatnu atmosferu pjevajući s Tenorima. Ista dobra atmosfera vladala je i na ovom koncertu.

Gošća koncerta u INK-u bila je mlada istarska glazbenica Nina Fakin. Uspjesi prijašnjih koncerata su se nastavili te je ove godine prikupljeno impozantnih 35 tisuća kuna za Dom za djecu “Ruža Petrović.

Koncert “Božić u INK” savršen je kraj godine koja je za Tenore bila izuzetno uspješna! Osvojili su prvu nagradu publike na Šibenskoj šansoni s pjesmom “Noćas te sanjam majko” što je četvrti put u zadnjih pet godina da su to ostvarili. Isto tako, u ovim otežanim uvjetima održali su mnogo izvrsnih koncerata.

Posebno se publici svidjela njihova mala ljetna turneja koju su obilježili koncerti u Atriumu Lisinski u Zagrebu, vili Bedeković u Varaždinu, na tvrđavi Gradina Gradini u Solinu, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju, u Jelsi, Sutivanu, Bakru, Pločama te Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila.

Puno je planova pred Tenorima u novoj godini u kojoj ih očekuju brojni veliki koncerti koji su bili planirani i prije, ali je njihova realizacija prolongirana za 2022.

Foto: Press – Scardona – Božić u INK, Damir Bošnjak