Ana Rucner: Majka mi je životni uzor!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 15 svi., 2015 At 04:01 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Violončelistica…

Fotogalerija

Ana RucnerAna RucnerAna Rucner prisjetila se djetinjstva, s puno ljubavi govori o obitelji i majci te je za portal Scena.hr ponovno ispričala zašto je zavoljela violončelo.

“Na sceni odlazim u neki drugi svijet”

– Violončelo je instrument koji je najsličniji ljudskom glasu, najsličniji je i ljudskom tijelu po dimenzijama i obliku i taj instrument može apsolutno sve. Violina ja tanka, Ana Rucnerkontrabas je moćan, a čelo je sve. Čelo je emocija. Violončelo može svirati sve, i jako tužno i veselo, energično – govori lijepa violončelistica za portal Scena.hr. Ana kaže kako na pozornici odlazi u drugi svijet, u neku drugu dimenziju. Violončelistica puno nastupa u inozemstvu te tako promovira Hrvatsku, ali i umjetnost.
– Baš sam neki dan došla u razred mog sina jer je bila tema zanimanja. Pa sam donijela svoje instrumente da im pokažem koje je moje zanimanje. Da im kažem što je potrebno da se postane glazbenikom. A vrlo interesantno, prije sedam osam godina bila sam isto tako u razredu moje nećakinje i tada nitko nije znao. No kad sam sad došla s dva violončela, i pitala ih zašto imam dva violončela, mališani su odmah rekli da je jedno klasično, a drugo električno. Želim reći kako se osjeti rad muzičara koji rade modernu klasiku i tako približavaju djeci umjetnost  – ispričala je.

Ana Rucner“Moja majka je krasna i lijepa žena koja je držala i kuću i djecu i karijeru”

Ani je životni uzor njezina majka.
– Moja majka je čelistica, jedna krasna i lijepa žena koja je držala i kuću i djecu i karijeru, a što je jako teško. Ona je moj životni uzor. Tata svira violu, tetka kontrabas, baka klavir,  mogla sam svirati bilo što jer mi je sve bilo dostupno, no meni je mama ideal žene i podsvjesno sam išla k tome. Roditelji su mi to prirodnim putem donijeli, ali ja sam sama to odabrala i zadržala – s puno ljubavi govori violončelistica o majci i roditeljima. Kaže da je njezina majka jako ponosna na njezin rad.
– I često pusti suzu na mojim koncertima te mi da i dobru kritiku – naglasila je Ana. Violončelistica jučer je uživala u zelenoj oazi ljekovitog bilja  Farmaceutskog botaničkog vrta u Zagrebu. Kozmetika Olival tamo je predstavila nova ulja za njegu kože i lica, a lijepa Ana postala je njihovo zaštitno lice.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija:

comment closed